Gå direkt till Nyheten (Badsäsongen avslutades med nya påpekanden)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Badsäsongen avslutades med nya påpekanden

Publicerad Wednesday, 03 September 2008, 16:25 av Redaktionen

Vid årets senaste provtagning av badvattnet vid Vänerstränder, som skedde för cirka tio dagar sedan, var det anmärkningar på baden längst in i Kinneviken.

Truve, Filsbäck, Framnäs och Villabadet fick alla anmärkningar – men vattnet var inte någonstans otjänligt. Men det förekom alltså förhöjda halter av bakterier.

Temperaturen hade sjunkit nu, vid provtagningen var temperaturen i vattnet mellan 15 och 17 grader.

4 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Badkrukan
Gäst
Badkrukan
3 September, 2008 06:22

Villabadet kan väl inte räknas som offentlig badstrand längre? Ett sunkigare ställe får man leta efter. Har inte kommunen något ansvar när det är “naturlig” nedskräpning i vattnet. Måste alla ta bilen och åka till Svalnäs i fortsättningen?

Lars
Gäst
Lars
3 September, 2008 08:49

Hus ska kommunen klars att sköta en kommande strandprommenad när de ej klarar att sköta Villabadet. Stor hur det ser ut där.

Lady. Al.Capone
Gäst
Lady. Al.Capone
4 September, 2008 09:09

Villa badet är det finaste badet i Lidköping tycker jag.Men rensa gärna bort all vass från framnäsbadet så att man kan utnyttja det badet till fullo.Och håll hundarna kopplade på båtgårdens bad.Ok med hund men endast i koppel!

Kim
Gäst
Kim
4 September, 2008 03:40

Jag tror nog man kan ta baterierna med ro. Eller oxå kan man bada i badkaret. Hur tror ni att resultatet av en ev mätning av karbadsvattnet skulle bli?