Gå direkt till Nyheten (Debatt: Detta ska pensionärerna minnas på valdagen)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Detta ska pensionärerna minnas på valdagen

Publicerad Thursday, 04 September 2008, 15:51 av Redaktionen

Signaturen Skattebetalare går hårt åt regeringens förslag att sänka skatten för pensionärer – som presenterades på onsdagen.

Allvarligt talat

Nu kommer pensionerna att höjas enligt ett regeringsbeslut. Höjningen kommer för en genomsnittspensionär att stanna vid 100-lappen. Detta kompenserar inte på långa vägar de kostnadsökningar som vi drabbats av för mat, bensin, el mm.

Förslaget presenteras som ett rejält handtag för att hjälpa upp pensionärernas ekonomi.

När man frågar alliansföreträdarna om dåliga opinionssiffror brukar man med en drucken papegojas envishet hävda att ”Vasaloppet avgörs inte i Mångsbodarna utan i Mora”, dvs på valnatten 2009. Det är väl inte osannolikt att man ger pensionärerna en fläsksvål till att suga på för att rädda regeringsmakten. 

Frågan är om man lyckas med det? Förutsättningen är ju att pensionärerna då har drabbats av en kollektiv senildemens och inte har en susning om hur de behandlats tidigare under mandatperioden. 

Låt mej ge ett praktiskt exempel:

En pensionär med en inkomst på 14.000 kr per månad har en skatt på 3.744 kr. I det beloppet ingår en ATP-del som man jobbat ihop till. Ni vet det är viktigt med jobben! Den som är yrkesverksam idag betalar 3.066 kronor i skatt. Skillnaden är 678 kr/mån., dvs över 8.000 kr per år. Jamen det är ju där skon klämmer. Pensionärerna skall bestraffas för att de inte jobbar nu!

Finns det dessutom någon försäkring som man jobbat ihop till så gäller alltjämt diskrimineringen av de äldre. Detta skall vi inte glömma. Inte ens när vi kommer till Mora, dvs valdagen.

Förr var det ofta så att pensionärer subventionerades för att t ex kunna gå på fotvård eller kanske på evenemang av olika slag. Detta sa man då är i grunden fel. De äldre måste ju ha ekonomiska villkor så att man inte behöver några ”fattigsubventioner”. Men nu är det nya tider.

Nättidningar är kanske inte precis pensionärernas husorgan, men det är viktigt att tala om hur det faktiskt ligger till när man hör om pensionshöjningarna.

 Skattebetalare

 

5 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Oven
Gäst
Oven
5 September, 2008 09:28

Instämmer!

Ove Svensson
Gäst
Ove Svensson
5 September, 2008 10:25

De fyra allianspartierna har gjort ett rejält självmål genom att diskriminera landets alla pensionärer. Upprörande att det är tillåtet i en rättsstat att beskatta vissa personer – grundat på ålder – hårdare än de unga förvärvsarbetande. Dommen på alliansen från pensionärerna kommer på valdagen.

teddy
Gäst
teddy
8 September, 2008 03:55

Instämmer helt .Vad mycket alla pensionärer ska fa ;men hur mycket är alt dyrare . Kanske tror aliansen att pensionärer behöver inte mycket konsumera/mat resa boende/?håller med Ove helt omdöme kommer på valdagen!

Rolf
Gäst
Rolf
9 September, 2008 03:02

Å hos tandläkaren blir det dyrt,1700kronor för en timmas behandling,utan dyrbart material.
67-åring.

bofo
Gäst
bofo
17 September, 2008 11:29

Allianspartierna räknar med att deras väljare-pensionärer inte har något annat alternativ att ge sin röst eftersom vänstern knappast är ett alternativ som lockar. Alliansen riskerar att göra en grov felbedömning eftersom det numera finns ett annat parti för den som vill proteströsta.