Gå direkt till Nyheten (Skatteintäkterna i Lidköping hotar minska)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Skatteintäkterna i Lidköping hotar minska

Publicerad Thursday, 04 September 2008, 14:49 av Redaktionen

Det finns risk för att Lidköpings kommun under de kommande åren inte får in lika mycket i skatt som under 2008 och 2007. Arbetslösheten har varit extremt låg och många har dessutom jobbat extra vid sidan av sin ordinarie arbetstid. Men nu kan en vändning vara på väg.

Just nu arbetar kommunledningens ekonomer med en rapport där en prognos skall ingå. Rapporten är inte klar än och innehållet är man förtegna om. Men om inkomsterna minskar hos Lidköpingsborna – då minskar även inkomsterna för kommunen. Arbetslöshet, minskade löneökningar än väntat och mindre övertid är bl a faktorer som spelar in för kommunens intäkter. Förra året fick kommunen in 1,24 miljarder kronor i skatter av Lidköpingsborna.

Samtidigt står det nu klart att det inte blir ett överskott ur det så kallade Gullspångskapitalet som det varit tidigare. Även det skall redovisas i den kommande rapporten.

Sammantaget kan det här komma att betyda att kommunens politiker behöver fundera över om åtstramningar skall göras.