Gå direkt till Nyheten (Höftledsoperationer flyttas till Lidköping för att spara)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Höftledsoperationer flyttas till Lidköping för att spara

Publicerad Saturday, 06 September 2008, 07:16 av Redaktionen

När året är slut väntas sjukhusen i Skaraborg ha använt 30 miljoner kronor mer än vad som finns i budget. Det kommer att få konsekvenser och ledningen för sjukhusen i Skaraborg arbetar nu med sparprogram som kommer att få betydelse för sjukhuset i Lidköping.

Bland annat kan höftledsoperationerna vid sjukhuset i Falköping komma att flyttas till Lidköping. Dels som en följd av satsningen på nya operationslokaler i Lidköping, men också för att spara pengar. Besparingen väntas bli cirka sju miljoner kronor.

Färre nattambulanser drabbar inte bara västra Skaraborg utan hela Skaraborg, det ger en besparing på två miljoner kronor.

Genom att slå samman akutverksamheterna och jourcentralerna i Lidköping och Skövde kan en besparing på fem miljoner göras.

I listan över besparingar finns flera andra förslag med, men de berör inte Sjukhuset i Lidköping direkt – men antagligen indirekt. ytterligare förslag väntas också komma. (SkLT)

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Johnny Fröjdh
Gäst
Johnny Fröjdh
7 September, 2008 09:08

Dax att alla går ut på barrikaderna igen. Vi måste ha kvar jourcentral och akuten i Lidköping. Det måste finnas sånt även på denna sida av berget. Det är ju “sjukt” att om man är effktiv och gör mer så ska man spara!!! Vi har ju sjukvården för dom som behöver hjälp. Mer pengar till vården behövs.

Oven
Gäst
Oven
7 September, 2008 10:15

Ja det vore ju helt “sjukt”. Du får visa ditt inflytande på dina partikamrater i regionen Johnny. Kan vi lita på det?