Gå direkt till Nyheten (Länsrätten stoppar Vara Horse Arena AB)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Länsrätten stoppar Vara Horse Arena AB

Publicerad Saturday, 06 September 2008, 06:52 av Redaktionen

Länsrätten har beslutat stoppa det kommunala bolag som Vara kommun bildat för att skapa Vara Horse Arena AB. Länsrätten säger att en kommun inte kan bedriva hästsport. Vara Kommuns jurist tror dock att det handlar om en felaktig formulering i bolagsbildningen.

Det var på fredagen som länsrättens dom kom. Vara kommunfullmäktige har beslutat bilda bolaget – men för knappt ett år sedan överklagade några kommuninnevånare beslutet med hänvisning till att en kommun inte ska bedriva verksamhet av detta slag.

I bolagets handlingar står att det ska bedriva verksamhet med anknytning till hästsport. Det får inte en kommun. Däremot kan kommunen genom bolaget tillhandahålla en arena – och statuterna skall nu ändras i bolagsbildningen.