Gå direkt till Nyheten (Kommunstyrelsen i Vara ger klartecken för hästarena)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Kommunstyrelsen i Vara ger klartecken för hästarena

Publicerad Tuesday, 09 September 2008, 15:15 av Björn Smitterberg

Kommunstyrelsen i Vara har bestämt sig: Satsningen på Vara Horse Arena ska fortsätta. Men innan ett slutgiltigt förslag antas måste finansieringen vara klar. Vara kommun sätter gränsen till 15 miljoner kronor årligen för sin insats.

Det har den senaste tiden förekommit olika siffror på vad satsningen skall kosta. Flera hundra miljoner har nämnts. Men Vara kommun sätter alltså gränsen till 15 miljoner kronor per år – det är åtminstone vad kommunstyrelsen beslutat föreslå fullmäktigeledamöterna i Vara.

En affärsplan finns nu och det är den som godtagits av kommunstyrelsen och skickas vidare till fullmäktige som nu får ett nytt underlag för debatten om den stora satsningen.

Den exakta omfattningen och utformningen av risktagandet beslutas av kommunfullmäktige senast i mars 2009. Då förutsätts att övriga finansieringen är klarlagd och att en verksamhetsbeskrivning finns för första året.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Tjalle Tvärvigg
Gäst
Tjalle Tvärvigg
9 September, 2008 04:12

15 miljoner?? Det var snålt. I Lidköping satsar de 250 mille på en Bandyhall !! Dä ni!! (obs ironi)