Gå direkt till Nyheten (Föreslår Twin Towers i Lidköping – höghus vid Resecentrum)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 03 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Föreslår Twin Towers i Lidköping – höghus vid Resecentrum

Publicerad Wednesday, 10 September 2008, 06:36 av Björn Smitterberg

Att det diskuteras ett nytt Polishus på parkeringen där det tidigare stod en silo på Rörstrandsbrons västra sida har Lidköpingsnytt berättat för ett par veckor sedan, men nu har visionen vuxit till ett höghus med en motsvarighet på andra sidan Lidan – där Vänerhamns kontor ligger i dag.

– Vi skulle kunna få Lidköpings Twin Towers, enligt Kjell Hedvall som föreslår att Vänerhamn får nya lokaler närmare verksamheten och att marken används för ett höghus.

– Med ett höghus mitt emot varandra vid älven skulle bron kunna bli vår motsvarighet till Tower Bridge, skämtar Kjell Hedvall.

Silotomten skulle kunna få ett ganska högt hus – ett av Västsveriges högsta enligt en vision. Med såväl polisstation som bostäder och andra verksamheter. Fastigheten där Vänerhamn är inhyrd i dag är en rest av det gamla mejeriet och ägs av Thunbolagen.

4 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
StefanP
Gäst
StefanP
10 September, 2008 07:03

Snälla slutför nåt innan nästa “fantastiska” projekt disskuteras….evenemangshall, hamnstad, twin-towers å gud vet vad men man har inte sett röken av nåt än. Är det så månne att Lidköping med Herr Hedvall i spetsen drabbats av hybris!?

Hästkraft
Gäst
Hästkraft
10 September, 2008 09:27

Allt kan inte genomföras – men jag gillar att det finns visioner som driver på utvecklingen. Utan visionerna hade inte Hamnstaden funnits på planeringsstadiet i dag.

Christoffer
Gäst
Christoffer
11 September, 2008 03:53

Mycket snack å lite verkstad tycker jag. Det mesta verkar rinna ut i sanden efter ett tag!

Utveckling
Gäst
Utveckling
11 September, 2008 08:38

Klart att vi skall bygga på höjden. Sluta med idiotin att det bara skall vara två våningar.