Gå direkt till Nyheten (Lidköpingsföretag vann kamp om matleveranser i Umeå)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 11 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lidköpingsföretag vann kamp om matleveranser i Umeå

Publicerad Wednesday, 10 September 2008, 06:50 av Redaktionen

Det var två företag i Lidköpingstrakten som offererade mat till Umeå kommuns socialförvaltning. Och Lidköpingsföretaget Eurest services/Medirest vann upphandlingen trots att maten alltså skall transporteras 90 mil.

Det handlar om 120.000 portioner kyld mat som skall värmas hos personer som har eget boende men får mat genom socialtjänstens försorg i Umeå kommun. Oppositionen i Umeå har reagerat starkt, inte bara mot transporterna utan även mot priset som trots att Lidköpingsföretaget var lägst innebär en årlig kostnadsökning med nära 900.000 kronor per år.

Vilket det andra företaget var har inte offentliggjorts, men det uppges vara ett i Lidköping.

3 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Karin Andersson
Gäst
Karin Andersson
10 September, 2008 07:28

Med tanke på tidigare debatt om samarbete med Skövde, kan väl inte detta var rätt. Umeå skall väl laga maten själva, inte skall vi snylta på företagsamheten i Umeå, eller vad tycker de negativa samarbets debattörerna . Kul med ett företag som tar ordrar även utanför Lidköping.

Malin
Gäst
Malin
10 September, 2008 04:41

Var häromdagen i den lilla “outlet-butiken” i källby och fick syn på denna maten….stackars Umeåinvånarna!!!
Den är vaccumpackad och ser inte vidare aptitlig ut.
Jag skulle inte äta den om jag så fick den gratis…
Hur är det ställt i sverige, om det nu är billigare att frakta mat 90 mil???

Lady. Al.Capone
Gäst
Lady. Al.Capone
10 September, 2008 05:53

Håller med Malin.Skulle ej vilja ge maten till min hund ens!Tycker att våra gamla i sverige har rätt till färsk nylagad mat.Återinför de lokala köken på åldringsvården.Det skapar ju dessutom arbetstillfälle!