Gå direkt till Nyheten (Villa Lidköping kan få finska spelare genom nytt avtal)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Villa Lidköping kan få finska spelare genom nytt avtal

Publicerad Wednesday, 10 September 2008, 11:37 av Redaktionen

Villa Lidköping BK och Borgå Akilles Bandy i Finland är båda topplag i respektive lands högsta bandyserier. Nu har de båda klubbarna tecknat ett samarbetsavtal som för Villas del bl a betyder att det i vinter kommer att provspela fyra finska spelare med mål att ta plats i Villas A-lag.

Borgå Akilles Bandy bildades 1902 och har spelat i finska ligan sedan den  bildades 1920. I den klubben spelar nu bl a Jari Hyttinen som är bekant för Lidköpingspubliken, men här finns även spelare med landslagsmeriter.

– Tanken är att unga finska killar skall få komma och träna med oss som elitserielag – för att känna påp hur det är att spela i Sverige och elitserien, säger Jonas Johansson, klubbchef i Villa Lidköping BK i ett pressmeddelande.

– Vi vill stärka vår profil mot öst och med det här samarbetet har vi möjlighet att få unga finska talanger att provspela för oss under former som kan stärka såväl spelarna som laget vilket även skulle stärka laget i Borgå.

Från Borgå Akilles Bandy säger Jari Hyttinen som är ansvarig för samarbetskontakterna med Villa Lidköping att det är till stor nytta att ha kontaktem ed Villa för att stärka Borgå Akilles i Finland.