Gå direkt till Nyheten (Samarbete förlängs – i avvaktan på besked)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 15 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Samarbete förlängs – i avvaktan på besked

Publicerad Thursday, 11 September 2008, 09:45 av Björn Smitterberg

Ett mycket lyckat projekt – så kallas det samarbete som Lidköpings kommun och Västra Götalandsregionen utvecklat när det gäller rehabilitering. Tidigare har administrativa gränser gjort att det blivit förseningar, diskussioner om vem som är ansvarig och mycket annat.

Men det lyckiade projektet är hotat i kanten – för om det permanentas kommer antagligen krav på att upphandling skall ske av tjänsterna på öppna marknaden. Då finns risk att nya gränser sätts upp, och därför vill såväl kommunen som regionen undvika det. För att klara ut det hör förlängs nu försöket till den 1 april för att jurister skall klarlägga vad som behöver hända.

– Av allt att döma är det här bra för den som behöver rehabilitering, och det är enklare för personalen. Såväl vi som regionen sparar pengar, säger Rolf Eriksson, chef för förvaltningen Vård och Omsorg vid Lidköpings kommun.