Gå direkt till Nyheten (Delegation för hållbara städer – utan hållbaraste städerna)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 17 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Delegation för hållbara städer – utan hållbaraste städerna

Publicerad Friday, 12 September 2008, 15:25 av Björn Smitterberg

En ny statlig delegation har tillsatts för att utveckla “Hållbara städer”. Förre radiochefen m m Peter Örn skall leda delegationen som nu blivit fulltalig. Förvånansvärt är det att varken Lidköping eller Trollhättan har representerats i gruppen.

Trollhättan kom först, och därefter Lidköping, i den ranking som Naturskyddsföreningen gjort av svenska kommuner. Men delegationen kanske riktar sig till kommuner som hittills inte tagit särskilt många initiativ för att vara hållbara. De enda kommuner som är representerade är Malmö, Jönköping och Växjö. Däremot har Exportrådet fått plats i delegationen, liksom lantbruksuniversitetet vars kompetens inte är städer precis.

 

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Oven
Gäst
Oven
13 September, 2008 03:09

Man måste verkligen beundra insikten hos våra riksdagspolitiker ibland, kanske lever de för nära verkligheten (ironi). De håller ju varandra sysselsatta iallafall.