Gå direkt till Nyheten (LRF lobbar för Vara Horse Arena)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 17 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

LRF lobbar för Vara Horse Arena

Publicerad Friday, 12 September 2008, 11:07 av Redaktionen

Vara Horse Arena är det i särklass mest spännande landsbygdsprojektet i Sverige just nu.
Det menar Lars-Göran Pettersson, ordförande för LRF Sverige, enligt ett pressmeddelande i dag.


– Vara går före, konstaterar han efter ett möte med projekt- och kommunledningen idag, fredag.

Temat för dagen var: hur kan Vara Horse Arena och LRF gemensamt arbeta för Vara Horse Arenas förverkligande?

Redan från projektstarten har LRFs hästombudsman Bo Slättsjö ingått i styrgruppsarbetet, och från dags dato kommer ytterligare resurser att läggas på att stödja utvecklingen av Vara Horse Arena.

– Vi kommer att bistå med mer kompetens främst från våra regionala företagarcoachar och vi kommer dessutom att använda våra myndighets- och affärskontakter för att lobba för projektet, lovar Lars-Göran Pettersson och pekar särskilt på stat och region som borde ha stort intresse i anläggningen.

Precis som Sveriges bönder:

– Hästen är våra medlemmars fjärde eller femte inkomstkälla och vi ser naturligtvis stora affärsmöjligheter i den här regionen med Vara Horse Arena, säger Lars-Göran Pettersson.

Utöver utökat underlag för exempelvis foderförsäljning finns intresse i utvecklingen inom energiområdet, där LRF redan idag finns aktiva inom biogasanläggningar. Och engagemanget är stort, inte bara i LRF-ledningen, utan i organisationens alla led.

– Det finns en och annan som har andra synpunkter, men den stora majoriteten ser fram emot arenan och funderar över hur de kan dra nytta av utvecklingen, konstaterar Bo Slättsjö med ett förtydligande från Lars-Göran Pettersson:

– Vi bönder tackar aldrig nej till en god affär.