Gå direkt till Nyheten (“Wanted” ny på Folkan i kväll)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 17 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

“Wanted” ny på Folkan i kväll

Publicerad Friday, 12 September 2008, 11:49 av Redaktionen

Folkets Hus i Lidköping fortsätter med sina starka publikfilmer även kommande vekca – det vill säga Arn-filmen vid vägs ände och Abbainspirerade Mamma Mia. Men en ny film kommer – “Wanted”, som har Sverigepremiär i kväll och beskrivs som en riktigt våldsam rulle.

”Wanted” är en råare (om möjligt) variant av “Matrix”, en skrivbordsmänniska som plötsligt blir hjälpte genom en ehistoria fylld av våld. Kritiker tycker att “det här har vi sett förut” och att historien upprepar sig. Dödandet går i överkant och verkar omotiverat.

James McAvoy är bra i huvudrollen som sjuklig revisor som plötsligt förändrar sitt liv till “hjälte”. Angelina Jolie skjuter skarpt som i tidigare filmer men inte känns lika fräsch i de här rollerna längre. Morgan Freeman tycks ha gjort sin roll i sömnen.

Man kan lätt säga att “Wanted” inte hör till filmkritikernas favoriter. Men det brukar ju inte publiken bry sig så mycket om.

I helgen visas – liksom förra helgen “Wall-E” och “Mamma Mia” som matinéer.