Gå direkt till Nyheten (Folkrörelsearkivet ställs i flyttkön till Sockerbruket)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Folkrörelsearkivet ställs i flyttkön till Sockerbruket

Publicerad Monday, 15 September 2008, 15:17 av Björn Smitterberg

Skaraborgs läns Folkrörelsearkiv vill flytta från Norra Torngatan till Sockerbruket. Arkivets ledning har skrivit till kultur- och fritid vid Lidköpings kommun för att klarlägga att arkivets nuvarande lokaler är fulla inom två år. Dessutom vill Folkrörelsearkivet kunna ta emot grupper och ordna utställningar.

Skaraborgs läns Folkrörelsearkiv drivs med bidrag av kommunerna i Skaraborg, men det är Lidköping som främst bidrar med pengar. En fördubbling av lokalytan till 1.200 kvadratmeter skulle räcka i cirka tio år.

Utökningen skulle innebära en fördubbling av hyran till 443.000 kronor i årets hyresnivå. Lidköpings kommun bidrar i år med 194.400 kronor och det vill Folkrörelsearkivet ha utökat med 208.000 kronor per år. Dessutom vill Folkrörelsearkivet ha ett engångsbelopp för att ha råd med flyttningen till Sockerbruket.