Gå direkt till Nyheten (Nya storsatsningar väntar i Lidköping:
Ny idrottshall, ny ishall, ny konstgräsplan och Framnäs)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 11 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nya storsatsningar väntar i Lidköping:
Ny idrottshall, ny ishall, ny konstgräsplan och Framnäs

Publicerad Monday, 15 September 2008, 15:01 av Björn Smitterberg

Kultur- och fritidsnämnden överväger att i sin långtidsplan som sträcker sig fram till och med 2012 ta upp nya stora projekt för kultur och fritid. Bland annat föreslås en saqtsning i Framnäsområdet på 169 miljoner kronor.

Framnäsprojektet handlar om ett kulturhus med konsertstandard, ett badlandskap för över 70 miljoner kronor, konsthall, ombyggnad av parketten och badbrygga ut i Vänern bl a.

För Ågårdens idrottsplats föreslås den nya idrottshall som var med i bandyhallsprojektet från början – en anläggning med flera planer som byggs ihop med Tennishallen – som därmed får tillgång till nya omklädningsrum. Hallen skall ligga alldeles söder om Tennishallen och väster om den nya bandyarenan. Den nya idrottshallen som får upp till 1.800 publikplatserberäknas kosta 70 miljoner kronor.

Vidare föreslås också en utbyggnad av ishallen så båda rinkarna kommer inomhus. I dag finns en rink inomhus i full storlek, och en utomhus i mindre storlek. Den mindre skulle nu byggas in och även få några publikplatser. Ishockey och konståkning skulle främst dela på isytorna här. Denna inbyggnad väntas kosta 25 miljoner kronor.

Förutom detta tas i budgetförslaget upp en ombyggnad av nuvarande bandyarenan så den får konstgräs. Konstgräset beräknas kosta 4,1 miljoner kronor.

Det här är ett förslag, det skall studeras av politikerna i kultur- och fritidsnämnden innan det går vidare i budgetmanglingen och via kommunstyrelsen slutligen hamnar i kommunfullmäktige.

Inga pengar är upptagna för investeringar i nytt bibliotek.

 

26 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lady. Al.Capone
Gäst
Lady. Al.Capone
15 September, 2008 03:02

Och vad för sattsningar görs på tätorterna utanför Lidköpings stad? Vore trevligt med lite satsningar även där!

peter funderaren
Gäst
peter funderaren
15 September, 2008 04:51

Är detta storsatsning som kommer att synas ut i landet som lyckade projekt eller ??????

Lidköpings bo..
Gäst
Lidköpings bo..
15 September, 2008 06:17

kan ni inte bygga ett hus till mej med? så ja kan få lite värme om natten…

BOULSPELARE
Gäst
BOULSPELARE
15 September, 2008 08:37

Alla vi pensionärer som vill idrotta på vårt vis .ÄR VI GLÖMDA. Var blir 10- 15 fina boulbanor ? Orterna runt stan har det bättre än vi stadsbor.!!!!!!!

Boulespelare
Gäst
Boulespelare
15 September, 2008 09:18

Vi boulespelare unga som gamla vill ha egna banor att spela på.Det finns också en bouleklubb i Lidköping som vill ha riktiga banor att spela på.

Elof
Gäst
Elof
15 September, 2008 10:23

Är inte Lidköpings kommun medvetna om att vi är på väg in i en lågkonjunktur? Ska pengarna trollas fram eller ska “gullspångsaktierna” säljas av helt? Dessa satsningar ihop med bandyhallen blir ju smått otroliga belopp.

Elof
Gäst
Elof
15 September, 2008 10:24

Behövs det sedan verkligen konsertstandard på kulturhuset för det är väl bandyhallen som vi ska använda till sånt också? Eller det kanske bara ska bli en renodlad bandyhall till slut ändå? Förutom sparbankens fest då.

Torres
Gäst
Torres
16 September, 2008 12:13

En ny inomhushall. Det låter för bra för att vara sant. De första jag hörde som föreslog detta var KD. Att satsa på Ågårdsområdet fullt ut. Och med en ny inomhushall för handbollen och innebandyn kommer även medföra ett lyft för nya evenemangshallen. En ny inomhushall ser jag som det viktigaste.

Lady. Al.Capone
Gäst
Lady. Al.Capone
16 September, 2008 09:28

Boulspelare kan du tala om för mej när det senast sattsades på en parksoffa eller en rabatt, eller ett bibliotek eller en idrottsanläggning utanför stasgränsen??????

ST
Gäst
ST
16 September, 2008 10:38

Vi bor i ett fritt land, man får bosätta sej var man vill.

R. Asp
Gäst
R. Asp
16 September, 2008 10:44

Hade det varit 1 april skulle jag ha trott att red. lurades. Klart att det vore en dröm för fotbollen att få konstgräs på nuv. bandyarenan. Det vore största sporten värd. Bara det nu inte är ett taktiskt utspel för att få arbetsro med Arenan. Hedvall lär ha sagt att nu är det slut på satsningarna.

Jessica
Gäst
Jessica
16 September, 2008 12:45

Men vårt badhus faller åter i glömska! Vart är den utlovade vatten rutch banan, som har varit lovad i flera år?? , Förra gången togs dom pengarna till konstgräset på framnäs!
Måste allt alltid gå till bandyn i första hand? Inse att det blir inte bättre med inne plan! Gör parkering av ytan istället!

J
Gäst
J
16 September, 2008 03:18

Jessica, vad vet du om att det inte blir bättre med inneplan? Konstigt nog trivs/vill de flesta elitbandyspelare faktiskt spela inomhus. De om några borde veta om det blir bättre inomhus! Bandyn är ett ansikte utåt för lilla Lidköping, sätter oss på kartan.

Madelene
Gäst
Madelene
16 September, 2008 03:57

J – du måste skämta. Sätter bandyn lidköping på kartan? Bandy är bara “stort” i de städer som har ett elitserielag. De som inte bor i de städerna skiter i bandyn fullständigt.

Jessica
Gäst
Jessica
16 September, 2008 04:47

Elitbandyspelare trivs bäst inomhus? Konstigt, att dom inte har gått över till andra klubbar då?!Håller absolut med Madelene. Eller varför inte- Kom och parkera hur Du vill i Lidköping-gäller endast när Villa har hemmamatch! Vad händer om man parkerar mitt på torget en lördag?

Lars S
Gäst
Lars S
16 September, 2008 06:21

Madelene;
Inte för att jag tror att bandy är “stort” i de städer som ha elitserielag men om det nu är så, borde man inte klassa att vi “sätter oss på kartan” om folk i bl.a. stockholm, västerås, örebro, samt uppsala?

J
Gäst
J
16 September, 2008 07:26

Bandyn ger Lidköping mer än en stor parkeringsplats. Nu när vi väl har ett elitserielag i någon sport tycker jag personligen att vi kan satsa på den även när det gäller lokal. Jessica, elitbandyspelarna har krav på inomhusarenor och mer kommer för varje vinter. Som du kanske märkt tar de tid.

Hästkraft
Gäst
Hästkraft
16 September, 2008 07:38

Vi borde satsa på tennisklubben, som vinner SM år efter år och har fler aktiva än alla bandyklubbarna i Lidköping har tillsammans.

Madelene
Gäst
Madelene
16 September, 2008 09:01

J – men det behövs inte många procent av stockholms befolkning för att kunna fylla kanalplanen. Tycker absolut inte att det är fel att sattsa på bandyn genom att de får en hall. Men det hade räckt med en vanlig “enkel” hall. Som inte kostar så mycket, varken bygga eller driva. forts.

Madelene
Gäst
Madelene
16 September, 2008 09:03

Tycker det är värre att vi inte har en inomhushall för handboll/innebandy som inte har ordentliga mått.

R. Asp
Gäst
R. Asp
16 September, 2008 09:06

I väntan på storsatsningen kan man väl sätta upp några lampor till på den konstgräsplan som finns (Bävervallen). Dessutom öppna Ågårdsvallen igen så att ungdomarna kan spela klart sina serier dvs om inte alla anställda är upptagna med att göra is!

BT
Gäst
BT
17 September, 2008 08:51

Boulebana har jag faktiskt hört ett förslag om. Det skulle vara på folketsparkområdet.
Man bygger om dagens “hangaren”, isolerar den och lägger banorna så de kan övertäckas. Då får vi en multihall för både dans och boule. Samtidigt som boulespelarna får ett ställe att vistas på året runt.

Gunnar
Gäst
Gunnar
17 September, 2008 09:18

Boulspelare.
Vad gör ni boulare för att få en hall du skriver att ni vill ha, gör något istället för att bara vill ha. De föreningar som vill få något uppvaktar de ansvariga och ger argument för att hur de skall bedriva sin verkasamhet.
PS! Har hört på stan att man är nöjda i sin källarlokal

HIC
Gäst
HIC
17 September, 2008 01:41

Ett berömmande ord till Kultur & Fritid som försöker lyfta blicken och lägga en långtidsplan, även om 2012 inte är så långt bort.
Jag skulle önska att hela kommunen kunde lyfta blicken och fundera på hur vi vill att kommunen skall utvecklas, inte bara inom Kultur & Fritid.

lasse
Gäst
lasse
17 September, 2008 05:44

Håller med hästkraft , satsa på tennisen. med så många aktiva så fyller dom säkert evenemangshallen varje vecka.

J
Gäst
J
18 September, 2008 11:17

Madelene – Det håller jag med om till fullo. Att kombinera evenemangshall och idrottshall är ett snesteg. Då den inte kommer vara anpassad för idrott eller vice versa. En enkel inomhushall och en utbyggd parkering hade vart rätt. Håller med. Hästkraft – skojar du? Inte bara Villa som är verksamma.