Gå direkt till Nyheten (Ännu fattas pengar till Victoriahuset)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Ännu fattas pengar till Victoriahuset

Publicerad Tuesday, 16 September 2008, 14:34 av Redaktionen

Finansieringen av Victoriahuset vid Läckö Slott är ännu inte helt klar. Huset är kostnadsberäknat till cirka 25 miljoner kronor, och därutöver en restaurang för 15 miljoner kronor. Men alla pengar finns ännu inte.

Hittills är det klart att Lidköpings kommun och Sparbanksstiftelsen i Lidköping står för halva kostnaden för Victoriahuset – tillsammans 12,5 miljoner kronor. Dessutom betalar Naturvårdsverket 6 miljoner och Sparbanken Väst 2 miljoner kronor. Det fattas alltså drygt fyra miljoner kronor som projektledningen nu letar efter – eller får försöka pruta bort.

Arkitekternas förslag till utformning kan också komma att spräcka budgeten – 25 miljoner kanske inte räcker för att byggade stora glasytorna,

Restaurangen, för 15 miljoner kronor, skall byggas av Statens Fastighetsverk och även bekostas av verket.