Gå direkt till Nyheten (Scan varslar i Skara)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Scan varslar i Skara

Publicerad Tuesday, 16 September 2008, 13:32 av Redaktionen

Scan AB har idag inlett förhandlingar med fackliga företrädare om att varsla 22 medarbetare på tre av Scans anläggningar i Sverige. De berörda orterna är Kristianstad, Linköping och Skara.
Scan tvingas att minska sin produktion av kött- och charkprodukter då livsmedelskedjan Coop igår aviserade att tillsvidare dra in cirka 30 scanartiklar. Beslutet innebär att Scan måste varslar 22 medarbetare, fem i Kristianstad, åtta i Linköping och nio medarbetare i Skara. Dessa anläggningar tillverkar och levererar svenska köttbullar, korvar och smörgåspålägg till hela Sverige.

– Det är mycket beklagligt och kommer att påverka många av våra medarbetare, våra konsumenters frihet att själva välja produkter och det svenska lantbruket. I en tid som denna där klimatdebatten är i full gång borde vi istället gemensamt värna om det svenska köttet och svenska arbetstillfällen, säger Margareta Thorgren, informationschef Scan AB.

19 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Micke
Gäst
Micke
16 September, 2008 02:18

Jag läste till min förskräckelse häromdagen att försäljningen av importerat kött är högre än Svenskt kött. När det rapporteras om långa djurtransporter och djurplågeri i andra länder är det ett ramaskri, men när det kommer till sin spets så väljer Svensson ändå handla deras produkterna.

Livsare
Gäst
Livsare
16 September, 2008 02:42

Om det bara räckte med importerat kött. Sedan tillkommer ju handelns egna märkesvaror. Titta hur det är uppställt i butikshyllorna. ICA, COOP och Axfood skyltar sina varor på bästa platsen i butiken. Övriga tillverkare kommer på en mer undanskymd plats.

Sten Hård
Gäst
Sten Hård
16 September, 2008 02:45

Detta är en konsekvens av Ica och Coops egna märkesvaror dom ställer alla aktörer på marknaden mot varandra svenska som utlänska, den som kan pressa mest vinner ett kontrakt på cirka ett år så in med korvar,smörgåspålägg mm från estland,tyskland på bekostnad av det som infochefen från Scan säger

Tjalle Tvärvigg
Gäst
Tjalle Tvärvigg
16 September, 2008 03:53

Men tänk så mycket mat vi exporterar. Ska vi sluta med det också? Och varför köper vi bilar från andra länder. Borde det inte räcka med Volvo och Saab. Hoppas ingen av er “patrioter” använder Nokia, när det finns Ericsson telefoner ;-)

micke
Gäst
micke
16 September, 2008 06:22

Nu handlar det inte om patroism utan om svensk djurhållning mot andra länders djurhållning med övermedicinering, hormoner och långa transporter. Sedan finns ju miljöaspekten med alla transporter över halva jordklotet.

Oven
Gäst
Oven
16 September, 2008 06:34

Det är en av konsekvenserna med att ha röstat ja till EU. Det gäller att tänka efter före. Alla större organisationer även LRF förordade väl medlemsskapet. Var man inte medveten om dessa konsekvenser då?

Åke Åkerbock
Gäst
Åke Åkerbock
16 September, 2008 08:04

Är det månne som så att Scan inte har haft marginaler nog för att kunna sänka sina priser till den nivå som coop kräver, och att coop genast säger upp sina kontrakt med scan för att statuera exempel och samtidigt sätta skräck i resten av branchen? Vi som jobbar inom branchen borde undvika EMV varor!

Micke
Gäst
Micke
16 September, 2008 09:35

Inte bara folk i branschen borde undvika EMV utan alla på grund av den sneda konkurrensituation som uppstår. Sedan vet vi i branschen kanske mer vad lågprismärken kan innehålla.

Korven
Gäst
Korven
17 September, 2008 05:54

Läste i Aftonbladet den 11/9 att Ica infördt köpstopp på Felix ketchup. Detta pga av att felix är tvingade hatt höja priset då tomatpastan har fördubblats. Ica kan även tänka sig att bojkotta Felix andra produkter också om de inte får rätt pris på kethupen. Konsumenterna kanske skulle bojkotta EMv.

Sten Hård
Gäst
Sten Hård
17 September, 2008 08:32

Det handlar faktiskt om vi ska ha jobben kvar här eller ska vi som kunder genom våra val i affären styra jobben till utlandet

Evert Bäckström
Gäst
Evert Bäckström
17 September, 2008 08:56

De stora dagligvarukedjorna har skapat ett eget monopol, där de sätter sina egna varor i centrum och något lite billigare än de etablerade varorna, som ofta är representerade av endast ett fåtal märken och får ligga lite avsides i hyllorna. Är det konkurens på lika villkor?

Patrioten
Gäst
Patrioten
17 September, 2008 10:01

Vad vill COOP uppnå! Jo de vill bara ha sitt eget varumärke i affärerna! Upp till kamp svenska konsumenter mot detta översitteri. Man vill skapa en monopol där man helt styr marknaden. Det ligger i COOP:s ansvar att vi värnar om svenskheten. Där konumenten får köpa svenskproducerad mat!

Micke
Gäst
Micke
17 September, 2008 11:26

Tycker att alla som tycker illa om det här beslutet slutar handla där. Och mejlar dem er åsikt.

Lady. Al.Capone
Gäst
Lady. Al.Capone
17 September, 2008 12:30

Jag har ej råd att köpa kött från scan utan köper från utlandet.Men sänks priserna på all svensk producerad mat , så ökar ju försäljningen på de svenska produkterna och det skapas fler arbeten.

Utveckling
Gäst
Utveckling
17 September, 2008 01:59

Tyvärr så är det ju inte den Svenska maten som är den bästa utan snarare den sämsta om man skall se till vad mat innehåller. En Svensk skinkas innehållsförteckning visar 19??? olika ingredienser och en engelsk skinka bara två “skinka och salt” Sverige är ett uland vad det gäller mat. Läs den hemli

Utveckling
Gäst
Utveckling
17 September, 2008 02:07

Läs “Den hemliga kocken” och begrunda dess innehåll. Den dagen som Svensk mat är riktig mat och inte en stor kemilåda skall jag handla Svenskt varje dag.

Patrioten
Gäst
Patrioten
18 September, 2008 09:51

Svar till Lady: Med den inställningen du har så vill du inte ha nån svensk näring kvar! Du fattar inte att det är kedjorna som tar vinsten, är du så blåögd så du inte fattar det! Du kan ju jämföra priserna på LIDL så ser du ju skillnaden. Vakna upp och försvara den svenska näringen.

Livsare
Gäst
Livsare
18 September, 2008 01:01

Synd on Scan men kul att våran mat engagerar. Det är bra att konsumenterna reagerar på våran mat. Producenterna jobbar för högtryck men att minimera tillsatsena. Så fortsätt med engagemanget så kanske det stora drakarna åter plockar in varor så att vi har någon valmöjlighet.

Korven
Gäst
Korven
18 September, 2008 01:06

Signatur Utveckling ger ett boktipps som kan rekomederas och här är ytterligare ett lästips för den som intresserar sig för maten är “Billig mat en dyr affär av Gunnar Brulin.