Gå direkt till Nyheten (Inget avgörande för CIEL i dag)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Inget avgörande för CIEL i dag

Publicerad Wednesday, 17 September 2008, 16:49 av Björn Smitterberg

I dag fortsatte – i Skövde – bolagsstämman för CIEL i Lidköping. CIEL är krisdrabbat med miljonskulder i hyra som Lidköpings kommun vill ha tillbaka. Vid bolagsstämman i dag klargjordes att hur det än går kommer vissa delar av verksamheten att bli kvar, andra kanske hamnar i en annan organisation.

Ingenjörssamfundet, som är den störste delägaren i CIEL, utlovade i dag 300.000 kronor i utökat aktiekapital samt även personella resurser för att kunna bedriva fortbildning av ingenjörer . Den andra stora ägaren vid sidan av kommunen är Civilingenjörerna som också utlovad utökat aktiekapital.

– Men ingen av de båda organisationerna är villiga att gå in och täcka underskottet i år, säger Kjell Hedvall, kommunalrådet som är kommunens representant vid stämman.

Skulden är nu cirka två miljoner kronor. Den har varit högre, men från regionen har inkommit medel som delvis kan användas för att täcka underskottet. Det är regionens bidrag till uppfinnarutbildningen och till det som kallas inkubatorn – alltså där småföreteag skall få utvecklas.

Nu bordlades åter bolagsstämman. Kjell Hedvall vill inte säga något om framtiden för CIEL förrän han talat dels med sina partivänner och dels med andra partier i kommunen.

– Jag kommer att redovisa allt på tisdag och därefter får vi ta ställning till hur vi skall agera, säger Kjell Hedvall.

Det har varit på tapeten att flytta de bästa bitarna av CIEL till Lidköpings Högskola Online, och lägga ned resten. Men det verkar inte alla som bedriver verksamhet inom ramen för CIEL vara intresserade av.

Det finns också förfrågningar från närmaste grannen – Broholmsskolan – att få ta över CIEL-fastigheten. Men inte heller det blev klarlagt i dag.

– Vi får se över vilka lokaler vi behöver för verksamheten i framtiden och så får vi se vad vi kan göra med övriga lokaler, säger Kjell Hedvall. Jag kan inte lova någon något i det här läget.