Gå direkt till Nyheten (Debatt: Vi behövs i svensk politik)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 17 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Vi behövs i svensk politik

Publicerad Thursday, 18 September 2008, 11:42 av Redaktionen

Lidköpingsnytt har frångått en princip när det här publiceras en debattartikel undertecknad av ett parti som förordar försämringar för de redan hårt pressade flyktingar och invandrare som söker ett liv i Sverige. Upprinnelsen är dock en debattartikel skriven av miljöpartisten Göran Larsson i Lidköping – och ett genmäle måste tillåtas. KLICKA HÄR för att komma till Göran Larssons artikel

Svar till Göran Larsson (mp)

Sverigedemokraterna behövs i svensk politik

Hela Sverigedemokraternas existens bygger på det vakuum som uppstått i många frågor. Vi finns och växer därför att folk efterfrågar en kursändring, framförallt i migrationspolitiken. Vi i Sverige har under lång tid tagit emot en väldigt stor mängd invandrare och det har inneburit många förändringar av landet som folk varken efterfrågat eller tillfrågats om. De sociala problemen som uppstått staplar sig på varann och bland annat Göteborg och Malmö börjar nu till och med från etablerade samhällsdebattörer beskrivas som förlorade städer.

Lars Danielsson, som av media beskrivits som Göran Perssons närmaste man, var nyligen med i Sveriges radio i ett program som behandlade europeisk migrationspolitik. Där erkände Danielsson något som i och för sig inte kommer som en nyhet för oss sverigedemokrater, men jag citerar:

“Alla politiska partier i Sverige har varit överens om att vi ska ha en mycket liberal asyl- och migrationslagstiftning. Där skiljer vi oss från i stort sett alla andra medlemsstater i Europa . Effekten blir då att dom andra ser oss som lite tokiga extremister.”

Citatet talar nästan för sig självt. I Sverige måste man dock räkna med att kallas både extremistisk och främlingsfientlig om man förordar en migrationspolitik som mer liknar övriga Europas!

Att du ser Sverigedemokraterna som “en fara för demokratin” ser jag endast som löjeväckande. Då har du missat självaste kärnan av demokrati, nämligen att makten ska utgå från folket. Vidare så ställer vi upp på alla de kriterier som krävs för att kalla sig demokratiska, vilket är mer än vad jag kan säga om alla partier i riksdagen. Menar du däremot allvar med att du vill debattera med oss så är det högst välkommet.  Förhoppningsvis blir det många duster i kommunalfullmäktige framöver.

Vänligen
Josef Fransson, Sverigedemokraterna

5 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Göran Larsson
Gäst
Göran Larsson
18 September, 2008 02:19

Jag tar gärna debatten med er i Sd och det är nödvändigt för att kunna belysa er politik i en öppen debatt. Jag anser att vi ska fortsätta att utveckla vårt samhälle i en multikulturell riktning och i detta är jag inte överens med er i Sd. Alla ska innefattas av Demokratin oavsett etnisk bakgrund.

Robert Boström
Gäst
Robert Boström
18 September, 2008 03:41

Redaktionens kommentar och ställningstagande är nog det mest fräcka jag läst på länge i etablerad media. Ett så kraftigt förakt för demokratin och det fria ordet är skrämmande!

Ulf
Gäst
Ulf
19 September, 2008 12:10

Ytterligare en orsak att fundera på vad man skall rösta på….
Det verkar som att ordet “demokrati” hos vissa betyder “att bestämma vad alla skall tycka”….

Leif
Gäst
Leif
22 September, 2008 02:26

Jaha Lidköpingsnytt, Och jag som trodde att SD vad än deras politik går ut på var ett parti som likt de andra har samma demokratiska rättigheter.
Är det enlig lag förbjudet att kritisera invandring eller ens vara emot den?
Troligtvis kommer ni av samma moral refusera detta inlägg.

Carl H
Gäst
Carl H
13 October, 2008 01:20

Tycker att redaktionen kontinueligt publicerar debattartiklar undertecknade av partier som förordar försämringar för vissa grupper i det svenska samhället .(t.ex. pensionärer-företagare-arb.lösa-sjukskrivna- bilister etc.) Mp förordar väl inga direkta lättnader för transportbranschen och bilister.