Gå direkt till Nyheten (LO-toppman vid Livsklubben på Dafgårds)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

LO-toppman vid Livsklubben på Dafgårds

Publicerad Thursday, 18 September 2008, 10:44 av Redaktionen

Fackklubben på Dafgårds i Källby har haft ytterligare en i raden av prominenta gäster på sitt välbesökta medlemsmöte, som ägde rum på onsdag eftermiddag. Det var LO’s förre avtalssekreterare Erland Olausson, som gästade Livsklubben.

Erland Olausson talade bland annat talade om att arbetsgivarsidan vill omförhandla huvudavtalet, eller “saltsjöbadsavtalet” som det också kallas. Erland Olausson var optimistiskt sinnad till varför förslaget kommer nu, när alliansregeringen har två år kvar. Han menar, att facket inte är nere för räkning än på långa håll. Han nämner även att organisationsgraden faktiskt är 78 % trots regeringens försök att döda fackföreningsrörelsen.

 

Livsklubbens vid Dafgård ordförande Christer Thörn tillsammans med Erland Olausson.

Avslutningsvis påpekade Erland Olausson att det faktiskt är varje medlems skyldighet att hjälpas åt med arbetet att organisera alla, inte minst ungdomarna som har svårt att se nyttan med ett starkt fack.

– Peter Pegrell –

5 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Axel af Månstråle
Gäst
Axel af Månstråle
18 September, 2008 12:56

Man kan ju undra om medlemmarna i fackförbunden egentligen vet var pengarna tar vägen från fack-avgiften med dyra resor mm. (78% närvaro, blir mycket pengar att sätta sprätt på)

Medlem
Gäst
Medlem
19 September, 2008 10:00

Ja du Axel af Månstråle. Jag är medlem i Svenska livsmedelsarbetareförbundet och där får vi medlemar redovisat var medlemsavgiften går till. Den informationen finns på Livs hemsida och i våran medlemstidning.

Ulla Bengtsson
Gäst
Ulla Bengtsson
19 September, 2008 10:37

Hur tror Axel att det skulle se ut på arbetsmarknaden om vi inte hade fackförbund och kolektivavtal.

Axel af Månstråle
Gäst
Axel af Månstråle
19 September, 2008 12:59

Ja du Ulla, vi ska vara glada så länge vi har någon arbetsmaknad kvar i Sverige, vi får hoppas att aliansen får fortsatt stöd vid nästa val så vi inte halkar tillbaka igen. Nu ser vi framåt och hoppas på mer arbetskraftsinvandring så vi kan sänka lönerna, så vi kan få ha kvar tillverkning i Sverige.

Laban von Fikonöra
Gäst
Laban von Fikonöra
19 September, 2008 09:05

Bäste Axel, käre broder, du verkar vara en man med sunda visioner, men tror du ändock inte att vi behöver ha packet i arbete? För om vi bara fyller arbetsmarknaden med invandrad arbetskarft, då kan ju inte den Svenska menigheten handla dagligvaror och då sjunker ju våra aktier i värde, hemska tanke.