Gå direkt till Nyheten (Taizéhelg på Kyrkans gård – Lockörn)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 November 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Taizéhelg på Kyrkans gård – Lockörn

Publicerad Thursday, 18 September 2008, 17:19 av Redaktionen

Taizé är en liten by i södra Frankrike, där en munk för sextio år sedan startade den ekumeniska kommuniteten. Idag består brödraskapet av ett hundratal bröder från olika samfund och länder. Nu i helgen ordnas en Taizéhelg på Kyrkans gård i Sunnersbergs församling.

Här ges möjlighet att från fredag till söndag prova på att gå in i den rytm som präglar livet i Taizé. Där lever man i enkelhet och stillhet, och där bönen och den meditativa sången står i centrum och förenar.

Under helgen på Kyrkans gård blir det tillfällen till bön, bibelläsning, sång, gemenskap, promenader, tystnad, vila och eftertanke. Medverkar under Taizéhelgen gör Ungdomsgruppen, församlingspedagog Anna Kempe Thyr och pastor Per Olausson. Under lördagen kommer församlingens alla konfirmander att vara med. Temat under helgen är ”Jag tror. Hjälp min otro!”

 Helgen avslutas sedan på söndagen med en gemensam gudstjänst i Taizéanda för hela församlingen på Kyrkans gård där man även välkomnar nya medarbetare. Söndagens gudstjänst leds av Cecilia Gunnarsson och Mikael Kjell. Efteråt bjuds det in till kyrkkaffe.