Gå direkt till Nyheten (Tillslag mot liga som stjäl båtmotorer)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Tillslag mot liga som stjäl båtmotorer

Publicerad Friday, 19 September 2008, 15:27 av Redaktionen

 
Polisen i Uddevalla slog i natt till mot en liga som misstänks ligga bakom ett stort antal stölder av båtmotorer i Sverige. Vid tillslaget greps sex personer och minst fyra båtmotorer har beslagtagits.


 
Efter spaningstips har Uddevallapolisens spaningsrotel, i samverkan med flera spaningsenheter i Västra Götaland, under en tid bedrivit spaning mot ett antal personer, de flesta från Polen, som opererat i Sverige. De sex personerna sitter nu anhållna hos polisen i Uddevalla och ett omfattande utredningsarbete har inletts.

Möjligen kan därmed även stölder som skett i Vänerns hamnar komma att klaras upp – i år har inte så många skett, men sommaren 2007 arbetade polisen intensivt med att försöka hitta tjuvarna och även då ledde spåren mot Polen.

– Vi har anledning att tro att dessa personer ligger bakom att mycket stort antal båtmotorstölder både i år och tidigare år. Utan att gå in på detaljer kan jag säga att verksamheten varit mycket välorganiserad,
säger Berth Söderström som är chef på Uddevallapolisens spaningsrotel.

Teknisk undersökning både på brottsplatser och i fordon pågår och polisen kan i nuläget därför inte säga mer.

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Oven
Gäst
Oven
19 September, 2008 03:43

Det är fantastiskt med EU och den fria rörligheten.
Bra jobbat av polisen iallafall!

Ulf
Gäst
Ulf
19 September, 2008 07:38

Är det här samma människor som åtnjuter gratis tandvård i Skåne?????