Gå direkt till Nyheten (Namninsamling mot torgets parkeringsplats)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 15 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Namninsamling mot torgets parkeringsplats

Publicerad Saturday, 20 September 2008, 10:54 av Redaktionen

En namninsamling har inletts mot beslutet tt bygga om en stor del av Nya Stadens torg till parkeringsplats. Tidigare har protester framförts av flera olika personer har agerat. Förslaget har även överklagats.

Nu går Nicolai Gille ut och samlar in namn. I dag finns möjlighet att skriva på sin protest på Nya Stadens torg där representanter för gillet finns på plats. Gillet vill – liksom flera andra föreslagit, även framförda av företrädarna för handlare – att en del av torget avsätts för bl a en scen av mindre format, en lekplats och att torget får fler soffor och kanske bord att äta medtagna mål vid.  

Nicolai Gille förespråkar ett parkeringshus vid Åhlens-fastigheten, men andra vill i stället ha parkeringsdäck vid Rörstrand. Ett tredje förslag är att ha en stor parkeringsplats vid Änghagen och låta små bussar gå i skytteltrafik genom Lidköping fram och åter. Här skulle bl a Råda, Framnäs, centrum och Änghagen knytas ihop på ett enkelt sätt.

36 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
torggumman
Gäst
torggumman
20 September, 2008 11:49

Det är så ogenomtänkt att man baxnar, när kommunens företrädare vill dra in ännu fler bilar till torget. Här har man möjlighet att göra något annorlunda istället för p-platser! Ett av Sveriges största torg naggas hela tiden i kanten. Sätt Lidköping på kartan genom att göra något bra istället!

Rembrandt
Gäst
Rembrandt
20 September, 2008 02:55

Visst är det tråkigt att man måste använda delar av torget för detta. Men fakta är att detta skulle främja handeln i Lidköpings centrala delar.

Per
Gäst
Per
20 September, 2008 03:14

OBS !!! För ett levande centrum krävs en “närhet” för de som vill besöka oss i Lidköping !! En central placerad P-plats gör att centrumhandeln kan bibehållas och ev. växa ! Lidköping behöver P-platser vid torget för att stadens gäster & turister skall stanna och handla här ! Fortsätt som planerat !

Elof
Gäst
Elof
20 September, 2008 05:02

Varför måste man parkera på torget? Orkar man inte gå från t.ex. åhlens-parkeringen så kanske man ska stanna hemma istället. Och tror nog turisterna är glada om dom slipper ta sig in till torget med bil och köra runt där och leta p-plats och tycker det är trevligare och ta en fika på torget istället

Christina
Gäst
Christina
20 September, 2008 05:06

Varför inte ha mer parkeringsplatser i stan?? Jag menar om man åker ner till stan en Lördag så är det inte så stor chans att man får en parkeringsplats i närheten av torget. Så jag tycker att det ska bli parkeringsplatser där!

torggumman
Gäst
torggumman
20 September, 2008 06:26

Nej, där har ni fel. Det är centralt belägna P-hus som behövs, Om folk orkar gå från Heden i Gbg in till centrum för att handla, så borde man orka gå från Åhléns eller Rörstrand till torget. Bevara torget så fritt från bilar som det bara är möjligt! Levande centrum med buller och avgaser?

Lady. Al.Capone
Gäst
Lady. Al.Capone
20 September, 2008 06:47

Stopp RÖR INTE VÅRT FINA TORG! Var ska då alla våra Onsdags och Lördagsknallar stå?? Dessutom så riskerar vi ju att inte ha Skandinaviens största torg efter att ha gjort parkering av det.

leif
Gäst
leif
20 September, 2008 07:41

leif märklig policy lidk kommun har ibland hör man om ett bilfritt centrum sen vill man vill reglera trafiken från centrum sedan drar man in trafiken till centrum med mera p pl titta bara på framnäs köpcentrum nästan mitt i staden där andra kommuner lägger utanför grönköping i högsta grad

Hästkraft
Gäst
Hästkraft
20 September, 2008 07:44

Parkering på torget – det är korkat. Jag har sett att Lidköpingsnytts redaktör motarbetat detta tidigt. Jag håller med honom. Åhlensparkeringen skall vara bostäder och arbetsplatser, folk kan ta bussen in till stan. Underligt att bara ta fram mark för bostäder ute i myrmarkerna istället för i stan.

Lasse
Gäst
Lasse
20 September, 2008 08:44

Gör gärna om den tidigare bussplatserna till bilparkering, jag kan inte se att det inverkarn på torghandel, och handel fodrar besökare och många kommer in till staden med bil

Jan Alfredsson
Gäst
Jan Alfredsson
20 September, 2008 09:56

Mera parkeringsplatser!! Varför det snart ska väl det byggas en dansbana på torget så att knätofsarna inte åker fast för fortkörning..

Per
Gäst
Per
20 September, 2008 10:49

Vem f.u. torgumman vill ha ett P-hus som förfular stan?
Det är nu våra turister letar P-plats! Vad vill torgumman ha istället? Å knallarna har hela torget ! Jasså, räknar LAC busshållplatsen som torg? Då e P-plats = torg. Vem bryr sig om Scand. största torg? In med fler besökare, då växer stan!

andreas
Gäst
andreas
20 September, 2008 10:55

Åh, vad jobbigt att gå 300 meter från Rörstrandsparkeringen till torget, ja, det blir ju 600 meter extra totalt att röra på sig… Det vore ju tråkigt med ett fint och händelserikt torg när man väl kommer fram också för den delen…

kjell.hedvall
Gäst
kjell.hedvall
21 September, 2008 05:24

Vad är det för nys och felinformation att stora delar av torget skall bli parkering.Det är ju löjligt..Inget av nuvarande torg skall röras.Det handlar om busshållplatserna..Det har aldrig varit torg.Inte ens på De La Gardies tid…så sluta och ljug.
Vi har tagit bort p platser på östra sidan.

Bombus
Gäst
Bombus
21 September, 2008 07:58

Varför inte bygga ett parkeringshus under torget ? Då blir ju alla nöjda.

Sune N.
Gäst
Sune N.
21 September, 2008 08:53

Ytor som frigörs i anslutning till torget kan användas för att förstärka vårt torgs plats som stadens hjärta. Det är unikt, har charm och karaktär och kunde med kreativitet bli ännu bättre. Folk som besöker Lidköping älskar vårt aktiva torg. Det går att göra det ännu bättre. Stöd Nicolai Gilles idé.

handlare
Gäst
handlare
21 September, 2008 09:02

satsa pengarna på ett P-hus på tomma tomten på Kinnegatan istället så kan hela Skaragatan få bli affärsgata det vore ett lyft för Lidköping och oss som har butik där, för som det är nu satsas inget där utan bara affärerna runt torget det ska satsas på. så inga fler P-platser i centrum låt det vara

Elof
Gäst
Elof
21 September, 2008 09:08

kjell: Det är ingen som påstår att stora delar av torget ska bli parkering men tydligen är det rätt många som inte vill ha fler p-platser runt torget utan tycker det kan användas bättre än att lata människor ska slippa gå några meter extra.

kjell.hedvall
Gäst
kjell.hedvall
21 September, 2008 10:28

Är det ingen som påstår Elof..Läs ingressen i inledningen här. Flera av åsikterna här bygger ju på denna felinformation.
Bussparkeringsytan kan mycket väl användas till annat än parkering,Det blir en fri yta som kan stängas av för annat ändamål. Men idag är det inte aktuellt med någon park,

torggumman
Gäst
torggumman
21 September, 2008 10:32

P-hus måste inte vara fula. Men har man inte varit längre bort i världen än i Skövde så förstår jag att man kan tro det. Hur stort torget ursprungligen varit måste vara lätt att ta reda på, Kjell! När jag växte upp låg busstationen i torgets nordvästra hörn och lite på den norra sidan.

kjell.hedvall
Gäst
kjell.hedvall
21 September, 2008 10:37

Förutom lördagar då det är fint väder samt onsdag förmiddag ligger platsen rätt så öde. Vi har en rad exempel på att centrum måste stärkas ur handelssynpunkt för att kunna bestå mer än torgdagarna. Omställningen emot bilar som ej går på bensin kommer att fortsätta. Platsen på Kinnegatan är privatägd

Per
Gäst
Per
21 September, 2008 12:13

Elof – Du säger att “rätt många” inte vill ha P-platser runt torget. Om Du menar att de som kommenterat ovan så är det inte speciellt många som “inte vill”. Å dessutom så har de “som inte vill” inte några bra alternativ – som lyfter sta’n…. De bara gnäller i största allmänhet…

Isprinsen
Gäst
Isprinsen
21 September, 2008 12:16

Kjell: Se gärna till att Du och ditt kommunkontor informerar om de projekt och planer som diskuteras. Ni, beslutande politiker och tjänstemän är väldigt dåliga på detta! Allt är inte lögn, om än i dina ögon. Men det kan vara en grund av missinformation, eller!! Tro inte det sämsta om oss!

ingrid
Gäst
ingrid
21 September, 2008 01:10

Snälla Elof!!!!!!!!!!! Nu blir jag heligt förbannad. Vet du om att det finns äldre, handikappade, sjuka, mammor m barn. De kan banne mig inte springa runt sta´n med massa tunga kassar.
Tacka vet jag köpcenter där det finns mycket i närheten. Hoppas du får äta upp det här i sinom tid. Sandlådenivå!

Observer
Gäst
Observer
21 September, 2008 01:24

Det var väldigt vilken dynamik denna fråga har nu?! Var var alla när frågan var uppe före beslutet? Var var alla när Rydqvist valsade i mediet? Nu är det väl lite sent att agera? Det måste ju gillet veta? Är detta ett spel för galleriet? Varför så sent, ålderman Christer Jonsson? Men ack så rätt!

Teskedsgumman
Gäst
Teskedsgumman
21 September, 2008 03:52

Undrar hur långt ut i värden Torgumman varit? Hittills har ingen småstad, med central gammal bebyggelse, byggt ett P-hus utan att det förfulat staden avsevärt. Jag har sett snart hela världen och många tråkiga inte passande P-hus. BEHÅLL det lilla och gulliga, men låt oss få platser närmare centrum.

Teskedsgumman
Gäst
Teskedsgumman
21 September, 2008 03:55

Till Nicolai Gille !!!

LÄGG UT era önskemål så man hittar det på nätet ! Vi kan inte ha scener på alla ställen i staden. Vi har ju i stadsparken…

f.d. sosse i lidköping
Gäst
f.d. sosse i lidköping
21 September, 2008 04:06

Vänta bara tills det blir köpcentra i Änghagsområdet, då kommer det att finnas många tomma parkeringsplatser både på och runtom torget.

Teskedsgumman
Gäst
Teskedsgumman
21 September, 2008 05:01

Från den dagen som Änghagsområdet tar bilisterna och kunderna från centrala Lidköping så går köpmännen mot undergång och staden somnar in… Tomma butiker kommer att gapa mot stenportsgatan… Hoppas att vi slipper se det !
Ökad tillgänglighet, inte minst för de gamla, gör att centrum orkar leva.

torggumman
Gäst
torggumman
21 September, 2008 05:14

Jag förstår att teskedsgummans värld slutar i Sverige. Åk till England, där finns det snygga p-hus som smälter in i “listed” bebyggelse. Har sett snygga p-hus i Tyskland och Schweiz också.

kjell.hedvall
Gäst
kjell.hedvall
21 September, 2008 06:39

För övrigt finns det väl inget som säger att när vi nu kommer till detaljutformningen av busshållplatserna att det blir fler soffor och bord. Att det skulle sitta skaror med människor som äter medhavd mat tror jag inte på. Däremot kommer ungdomarna att kunna ställa sina ölburkar på bordet….

Toaletter
Gäst
Toaletter
21 September, 2008 10:55

Något som verkligen saknas är väl ändå toaletter!!! Finns det någon offentlig toa tillgänglig sen pisseboa “ulandsboden” revs någon gång på 80talet

Lady. Al.Capone
Gäst
Lady. Al.Capone
22 September, 2008 08:49

Svar till Toaletter Håller fullständigt med dej Toaletter är en bristvara i denna stad

kjell hedvall
Gäst
kjell hedvall
22 September, 2008 05:35

Toalett finns dag och kväll i bussvänthallen vid torget. Samma med den röda byggnaden vid hamnplan nedanför Stadt.

Mr Who
Gäst
Mr Who
22 September, 2008 06:45

Trodde faktiskt att det skulle bli fler offentliga toaletter iom att det blev straffbart att urinera i det fria. Ett köttben kan ju vara att det kanske säljs lite fler prylar om inte folk sticker hem pga att de behöver en toalett =)

Kim Thieme
Gäst
Kim Thieme
4 July, 2009 12:06

spelar väl ingen roll att det blir parkeringar där? var ju bussparkering innan ändå..? blir knappast värre av att det blir bil parkering.. snarare bättre, och fler folk åker fram när man slipper cirkulera i 30 minuter för att hitta en ruta utan att behöva gå ett par km