Gå direkt till Nyheten (Nya ambulansorganisationen väcker kritik)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nya ambulansorganisationen väcker kritik

Publicerad Saturday, 20 September 2008, 07:32 av Redaktionen

Att förstärka ambulansorganisationen i Västra Skaraborg på bekostnad av motsvarande organisation i Östra Skaraborg väcker nu stark kritik och ambulanspersonal i Falköping vittnar om dödsfall som skett på grund av att ambulanserna inte räcker till.

Under hela sommaren har ambulansresurser överförts från östra delen av Skaraborg till Lidköpingstrakten för att få tillräckligt med resurser i Lidköpingsområdet och en rättvis fördelning av resurserna. En rad incidenter om brister i västra Skaraborg har dokumenterats senaste åren.

Men nu kommer protester från Falköpingsområdet. Här har nattambulansen dragits in. I dagens SkLT  uttalar sig ambulanspersonal om minst fyra allvarliga incidenter. Vid ett tillfällen fick brandmän som skadats vid en eldsvåda i Falköping köras i polisbil till sjukhus. En ung peson dog, och mycket talar för att han hade kunnat räddas om ambulanspersonal kunnat komma tidigare till honom.

Styrelsen för Skaraborgs sjukhus har i veckan beslutat föreslå att försöket med att flytta resurser från östra till västra Skaraborg ska permanentas.  Beslutet fattas av Hälso- och sjukvårdsnämnden senare under hösten.

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lynx
Gäst
Lynx
20 September, 2008 08:57

Nu kanske vi ska inse att det inte finns en ambulans till varje invånare. Sådana här saker händer och det kommer fortsätta hända. Alla kan inte räddas.
Skulle det för stunden fattas ambulanser i ett område ska SOS-alarm dirigera om ambulanser för att minimera risken att det fattas.

Oven
Gäst
Oven
22 September, 2008 09:47

Regionrådens lönehöjning tillsammans med arvodeshöjningarna kostar 6 000 000:-
Använd de pengarna till ambulanser istället så att pengarna kommer någon till del som verkligen behöver dem!