Gå direkt till Nyheten (Miljöpartiet: Statens besparing kan drabba Kinnekulletåget)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Miljöpartiet: Statens besparing kan drabba Kinnekulletåget

Publicerad Monday, 22 September 2008, 10:50 av Redaktionen

Regeringen sänker anslaget för Rikstrafikens underskottstöd till kollektivtrafik med 177 miljoner kronor till 2009 och med 227 miljoner kronor 2010. Nedskärningen riskerar att drabba exempelvis Bohusbanan och Kinnekullebanan menar miljöpartiets ledamot i riksdagens trafikutskott Karin Svensson Smith.

– Regeringen konstaterar å ena sidan att etappmålet om att öka andelen resor med kollektivtrafiken inte har uppnåtts, men skär å andra sidan ner anslaget till att upprätthålla kollektivtrafikens bärkraft. Ur klimatsynpunkt är detta bedrövligt, säger Karin Svensson Smith.

– Regeringen satsar dessutom dubbelt så mycket på att bygga nya vägar i jämförelse med järnväg. Även detta går stick i stäv med målsättningen att minska klimatpåverkan, säger Karin Svensson Smith.