Gå direkt till Nyheten (Lidans SK tar steget upp i division 6)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lidans SK tar steget upp i division 6

Publicerad Wednesday, 24 September 2008, 15:26 av Björn Smitterberg

Ett nytt fotbollslag håller på att etablera sig i seriesystemet. Efter att jag jobbat i reservlagsserier ett tag har nu Lidans SK anmält att laget vill kliva upp i det “riktiga” seriesystemet till våren. För en nybildad förening med 40 fotbollspelare är det ett stort steg.
Det började med ett kompisgäng som skulle spela korpfotboll – men så blev det just inte. I stället ville man komma längre.

– Vi tog kontakt med Sisu för att kunna bilda en förening, var på kurser och allt och nu har vi en förening och våra spelare har licenser, säger Tobias Axelsson, spelande presskontaktman.

Föreningen har sakta vuxit. Många har kontaktat föreningen och bett att få vara med.

– Det är lite märkligt men vi blir det enda laget i division 6 Lidköping som är från själva Lidköping. De andra lagen kommer från orterna runt kring stan.

– För oss är det bra, för vi har fått många spelare som inte vill åka så långt till träningarna utan i stället spelar med oss, säger Jonas Nordmark, spelande ordförande i klubben som här jonglerar.

Laget tränar hårdare och oftare än de flesta lag på den här nivån. Och det är mycket skoj och kamratskap över det hela. Spelande tränare är Kenny Rygell – i grön tröja – som tidigare spelat i bl a Källby och för med sig en hel del erfarenhet in i laget. Träning sker på konstgräsplanen två kvällar i veckan. Nu är säsongen över, men nästa spelsäsong börjar på konstgräset redan den 1 november, även då två kvällar och dessutom en kväll i styrketräningslokal.

– Målet är att i första hand hamna i mitten av division 6 och sedan bygga vidare, säger Kenny Rygell.

13 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mathias Karlsson
Gäst
Mathias Karlsson
24 September, 2008 03:33

Riktigt kul att nya klubbar kommer upp i Lidköping ses nästa år i 6:an /Mathias Karlsson Järpås IS

Karin Andersson
Gäst
Karin Andersson
24 September, 2008 06:38

Man kan fråga sig vad som är problemet med att växa som spelare/ledare i de klubbar som redan finns. Flera klubbar gagnar inte Lidköpingsfotbollen snarare tvärtom. Vopre kul att höra vad som är bättre i den nya klubben än i de etablerade.

20
Gäst
20
24 September, 2008 06:39

HEJJA LIDANS

Kenny Rygell
Gäst
Kenny Rygell
24 September, 2008 07:45

Svar till KA: Lidans spelare kommer från redan etablerade spelare som inte platsat i A resp. B lag i de klubbar, och jag tycker det är bättre att vi tar hand om dessa och låter dem spela fotboll, det är ju inte så att vi lockar spelare till oss, utan det är de som söker upp oss.

Oven
Gäst
Oven
24 September, 2008 08:27

Lycka till Jonas o kör hårt.

Jimmy
Gäst
Jimmy
24 September, 2008 08:45

De bästa är ju att vi tränar och spelar på konstgräset här i lidköping.

Mikael
Gäst
Mikael
25 September, 2008 01:06

Är det någon som har en biografi eller var man kan få tag i lite mer info om Edvin Saracco?

Jonas
Gäst
Jonas
25 September, 2008 01:35

Lycka till Lidans jag tror på er!

Nacka
Gäst
Nacka
25 September, 2008 09:27

Hur finansierar Lidan spel på konstgräsplanen?

BT
Gäst
BT
25 September, 2008 10:20

Karin, alla spelare kanske inte passar i nuvarande föreningar. Dessutom var det några som brann för att ha ett eget fotbollslag.

Lidans ska ha en stor eloge som faktiskt har orkat att ta sig från bottenlag i Div 6 C-res till Div 6! Kämpa på grabbar.

Karin Andersson
Gäst
Karin Andersson
25 September, 2008 06:48

Jag är inte emot er satsning, men mn blir ju frågande. Ni spelare i div 6, vi har många klubbar i Lidköping som håller den klassen och definitivt i ett B-lag. Ni utbildare er i föreningsliv, bra, där de flesta föreningar har stora hål i sektioner och styrelse. Vad gör klubbarna för fel ???

Eric
Gäst
Eric
25 September, 2008 09:53

Det kanske kan vara utmaningen som lockar? Att lyckas bilda ett lag o få upp det en div eller två. sen att det ligger inne i stan är ju inte fel.

Kenny Rygell
Gäst
Kenny Rygell
26 September, 2008 06:34

När jag kom till Lidans hade de tränare, efter några träningar så blev jag tillfrågad att hålla i träningen, vilket jag har tackat jag till på den vägen har jag blivit “tränare”.