Gå direkt till Nyheten (Bensinkort skimmades i Lidköping)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bensinkort skimmades i Lidköping

Publicerad Thursday, 25 September 2008, 08:42 av Redaktionen

Kunder vid en bensinstation i Lidköping kan ha fått sina kontokort avslöjade genom så kallad skimming. Totalt kan några personer ha skaffat uppgifter värda hundratusentals kronor.

Det är i Mariestad och i Lidköping som, enligt medieuppgifter i dag, allt fler polisanmälningar kommer om bedrägeri mot kontokort. Alla har det gemensamt att de är kunder vid ST1 i Lidköping eller Mariestad – eller har tankat på de här platserna.

Hittills har, enligt Mariestads-Tidningen, ett 50-tal polisanmälningar gjorts.

11 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lid
Gäst
Lid
25 September, 2008 09:55

Bytt bank kort ni som vet att ni tankat där, besök banken och få nytt….

Ingemar
Gäst
Ingemar
25 September, 2008 10:44

Hur kan man skydda sig mot sånt här? Denna gången var det tur att det uppmärksammades i lidköpingsnytt annars hade jag inte vetat om något förrän, i värsta fall kontot varit tömt. Vågar man fortsätta att handla med kort? Eller skall vi gå tillbaka till kontanter igen?

Lid
Gäst
Lid
25 September, 2008 11:06

G till din bank och asäg att du vill ha ett nytt kort, så klarar du dej denna gång, så får bensinbolagen samt alla andra kortläsare göra något snart, vi ska ju kunna lite på deras säkerhet….

BT
Gäst
BT
25 September, 2008 11:28

Storerbror registrerar alla dina kortköp och på det sättet kan banken skicka ut nya kort till drabbade kunder, även dom som inte blivit av med kunder.
Är du orolig kan du dock gå till banken och byta ut ditt kort.

Henrik
Gäst
Henrik
25 September, 2008 11:45

Det finns ett säkrare sätt och det är att anväda guldmetallbiten som är på flertalet kort. Det blir mer och mer vanligt. Tyvärr är inte alla banker överens om det är det bästa sättet. Men flera butiker har den tekniken och det är mycket säkrare, tyvärr inga bensinautomater.

Lena
Gäst
Lena
25 September, 2008 01:00

När hände detta, tankade där i går

Per
Gäst
Per
25 September, 2008 09:32

Håller med Lena…

Tala om vilka dagar som skimmingen ägde rum. Vi är många som tankat där – men när ???

Kristofer
Gäst
Kristofer
26 September, 2008 01:31

Tankade på st1 i Lidköping i slutet av förra månaden samt för två dagar sedan. Var inget som såg suspekt ut vid atomaten (ingen liten låda/extra läsare utanpå eller nåt sånt) och har ej blivit av med några pengar, men, kommer nog prata med banken om nytt kort just utifall att de har mitt kort.

Tjalle Tvärvigg
Gäst
Tjalle Tvärvigg
26 September, 2008 07:21

Tankar ALLTID på bemannade stationer. Då minimerar man risken för manipulationer. Gynnar gärna stationer som har personal av anledningen att de är bra den gången jag vill köpa lite olja och annat oxå! Kör ca 2000 mil/år och skillnaden mot automatstation gör inte många 100-lappar/år då!

Nicklas
Gäst
Nicklas
26 September, 2008 10:55

Tankande på St1 Lidköping i slutet av aug…2v senare blev jag av med ca 2000kr…Det gäller att ha koll på sitt konto då de gör små uttag…..dock var min bank var väldig hjälpsam så jag har fått tillbaka allt…

Kristofer
Gäst
Kristofer
26 September, 2008 02:05

Tog och ringde min bank och de sa att även om de inte dragits några pengar från ens konto men man visste med sig att man använd kortet på det stället så är de tvugna att spärra kortet och skicka nytt, kul o vara utan kort under helgen… not.