Gå direkt till Nyheten (Kulturministern till Lidköping)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Kulturministern till Lidköping

Publicerad Thursday, 25 September 2008, 16:15 av Redaktionen

Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth kommer till Lidköping på måndag. Ministern skall göra ett besök i Fabriken i Lidköping.
Fabriken LDKP – som namnet egentligen är – ägs av Rörstrands Kulturforum men drivs med offentliga medel från olika håll. Fabriken skall ta tillvara de kunskaper om keramik och produktion av porslin och annat som byggts upp av den mångåriga produktionen i Lidköping. Fabriken erbjuder bl a gästverkstad för konsthantverkare, men även utbildning och utveckling. Målsättningen är att bli ett av världens bästa keramiska centrum för småskalig produktion.