Gå direkt till Nyheten (“Skutan” måste flyttas från Lurö skärgård)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

“Skutan” måste flyttas från Lurö skärgård

Publicerad Thursday, 25 September 2008, 18:11 av Björn Smitterberg

“Aila af carlstad” som tidigare var restaurangskuta, och även sjönk, på Lidan måste flyttas från Trädgårdsholmarna i Lurös skärgård där hon står övergiven och på grund. Miljööverdomstolen beslutade i dag att ägaren Lennart Carlsson, Karlstad, får fyra veckor på sig. Därefter kan vitet dömas ut.

“Aila af Karlstad” har stått på grund sedan i våras då en bogsering från Lidköping till Karlstad misslyckades. Lennart Carlsson har med hjälp av juridiska knep försökt få tillstånd för skutan att ligga kvar och slippa vitet som tidigare dömts ut av länsstyrelsen.

men nu kan frågan inte föras högre – miljööverdomstolen är högsta instans.

Om fartyget inte tas om hand inom fyra veckor är det sannolikt att kronofogden tar över fartyget. Men det kan också betyda att juridiken börjar om på nytt – genom att ett nytt högre vite begärs av länsstyrelsen.

4 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ann Ahl
Gäst
Ann Ahl
25 September, 2008 07:44

Snart kanske den sjunker och då är alla problem lösta ??

Bempa
Gäst
Bempa
26 September, 2008 10:00

Lennart Carlsson är ju bunden till händer och fötter då ingen vill ta hand om båten. Myndigheter som hotar med vite å annat måste väl sätta tummen på Karlstads kommun så han får dra dit båten.

S.V
Gäst
S.V
26 September, 2008 03:11

Varför beter ni er som kycklingar i denna fråga, de va ju bestämmt för länge länge sen att den skulle bort, men de händer inget, Va hårdare och ge han en stor summa böter, svårare än så är de inte, och för varje dag så blir de dyrare böter….

Sluta delta runt….

Sk
Gäst
Sk
9 October, 2008 10:12

Säg till försvaret att dom använder Skutan till måltavla!!