Gå direkt till Nyheten (Debatt: Bra att nya ambulansorganisationen fortsätter)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 17 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Bra att nya ambulansorganisationen fortsätter

Publicerad Friday, 26 September 2008, 08:29 av Redaktionen

– Bra att den nya ambulansorganisationen fortsätter, skriver miljöpartiets Göran Larsson i en debattartikel.
– Ambulanserna är rullande akutmottagningar som räddar liv.

Jag tycker det är bra att Hälso och sjukvårdsnämnden på den Östra sidan inte avslog den nya ambulansstrukturen utan förlängde försöket. Jag som sitter i den Västra nämnden såg det som mycket viktigt att se hela ambulans organisationen ur ett skaraborgs perspektiv och därför så var det viktigt att man gjorde de förändringar som detta försök handlar om. Det är helt OK för mig att gör utvärderingstiden längre och på det sättet kan man justera det som behövs framöver för att få en så bra struktur som möjligt på ambulansen.

I dag är ambulansen en rullande akutmottagning och man kan göra så mycket mer på olycksplatsen än bara för ett tiotal år sedan. Detta innebär att vi kan rädda allt fler med allt värre skador! Det är viktigt att vi i politiken ser till att vi ger tillräckliga resurser så att vi kan forsätta utveckla vår ambulansverksdamhet.

Göran Larsson (Mp)
Ledamot i HSN 9 (Västra skaraborg)

5 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Oven
Gäst
Oven
26 September, 2008 09:07

Resurser vore väl de 6 000 000 kronor som regionen vill lägga som egna löne och arvodeshöjningar (10-12,2%). Föreslå att de används till ambulansverksamheten i stället så kanske vi slipper fler onödiga dödsfall i bl.a. Falköping pga utebliven nattambulans.

Göran Larsson
Gäst
Göran Larsson
26 September, 2008 11:08

Ambulansen har aldrig som nu kunnat rädda så många och därför är det syn när någon kommer med skrämselpropaganda ! Våra ambulanser i skaraborg är rullande fordon och det viktigaste är att de styrs rätt logistiskt och att samverkan sker i skaraborg och det gör att Oven kan vara tryggare nu än förr

Oven
Gäst
Oven
27 September, 2008 07:34

Skrämselpropaganda?????
Det var ett förslag till ökade resurser men detta kommenterade du inte.

Göran Larsson
Gäst
Göran Larsson
28 September, 2008 12:21

Det handlar om en lönehöjning med 6000 kr för regionråden och detta kan inte diskuteras i samband med ambulanssitvationen i regionen! Jag tycker inte att höjningen ska göras på arvoden och jag tycker att vi har en bra grund nu gällande ambulanssitvationen !

Oven
Gäst
Oven
28 September, 2008 08:33

Håller de med dig i Falköping?