Gå direkt till Nyheten (Filmpremiär i kväll)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Filmpremiär i kväll

Publicerad Friday, 26 September 2008, 11:58 av Redaktionen

De mycket goda och de synnerliga onda figurerna samlas åter till en drabbning som på ett avgörande sätt måste ske för att klarlägga jordens framtid. För andra gången dyker Hellboy upp som riddaren som möter den gyllene armén. Premiär i kväll och filmen lovar action från första sekund.
Huvudfiguren är nästan mänsklig i sina drag – men känner igen en man bakom all maskering. Men ändå är det oklart vad det är för något. För att vara en sådan film, som hanterar verkligheten på sin yttersta kant, är den här filmen ganska bra – enligt de kritiker som sett filmen. Den har i genomsnitt begåvats med en trea.

Guillermo del Toro heter regissören som efter sin första film fick betydligt utökad budget. Mycket i filmen är obegripligt för den som inte kan ta till sig fantasifigurer och typer av varelser – exempelvis den som talar någon form av tyska och som måste ha en dykardräkt på sig, hela varelsen är nämligen en gasform som om den läcker ut försvinner.

Men Folkan i Lidköping kör också vidare med givna korten “Mamma – Mia” som blivit en otrolig publikfilm. “Arn – Riket vid vägens slut” har hittills inte lockat lika bra som den första filmen – enligt filmbolaget beror det på att den första filmen gick över flera stora helger då traditionellt många går på bio. Men än finns alltså chansen att se de båda filmerna.