Gå direkt till Nyheten (Fick nytt hjärta
Öppnar utställning om transplantation i Lidköping)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Fick nytt hjärta
Öppnar utställning om transplantation i Lidköping

Publicerad Saturday, 27 September 2008, 07:21 av Redaktionen

Det är en unik utställning som kommande vecka visas i Lidköping, om donation och transplantation: ”Hjärta, smärta och hur död kan bli liv”

Utställningen öppnas på måndag i Studieförbundet Vuxenskolans nya lokaler på Skaragatan, i hörnet mot Majorsallén. Det är Penilla Günther från Trollhättan, själv hjärttransplanterad för ett och ett halvt år sedan, som förra hösten tog initiativet i samarbete med Donationsrådet, Hjärt-Lungfonden samt Studieförbundet Vuxenskolan om en utställning.

– Detta är ovanligt på flera sätt, säger Penilla Günther. Dels genom att ge människor möjlighet att se sambandet mellan donation och transplantation på samma gång, och dels genom dem som samarbetar i utställningen.

– Tanken är att få människor att ta ställning, helt enkelt, för donation. Kan man se att transplanterade personer får en helt ny livskvalité förstår man kanske bättre behovet av fler donatorer i Sverige.

Utställningen är uppbyggd av fakta kring ämnet, tillsammans med Penilla Günthers bildcollage av egna upplevelser av sin transplantation och kommer att vara under nästa vecka – från måndag till och med fredag, i Vuxenskolans lokaler. Utställningen kommer sedan att visas på fler platser i Västra Götaland under hösten och vintern.

I anslutning till utställningens öppnande håller Penilla Gunther föredrag kring ämnet klockan 18.30 på måndagen.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Marianne
Gäst
Marianne
27 September, 2008 01:36

Bra med en utställning om donation!
Beundrar Penilla Gunther som gör denna utställning, tänk före man blir sjuk och ställd i en situation. Människor vågar inte alltid tänka och gå in i sej själva och ta ställning, tänk så här !för att jag MÅSTE LEVA VIDARE GENOM ATT FÅ ETT ORGAN? TA STÄLLNING NU!