Gå direkt till Nyheten (Debatt: Och vinnare är…… Porslinsstaden Fastigheter AB)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Och vinnare är…… Porslinsstaden Fastigheter AB

Publicerad Monday, 29 September 2008, 07:01 av Redaktionen

Inrätta ett pris som kan delas ut årligen tillden som står för bästa bevarandeinsats i Lidköping föreslår debattören Observer.

Och vinnare är……  Porslinsstaden Fastigheter AB

I kommunen delas det ut en del stipendium och gratifikationer till personer inom miljö-, sport- och kulturliv. Det är en viktig markering att människor som gjort sig förtjänta av uppmärksamhet också kan få det från kommunen.

Men nu är det dags att införa ytterligare en kategori i raden av pris. Vi har i staden nämligen personer som satsar för att bevara. Och att bevara på ett mycket trevligt och kostsamt sätt.

Se på gamla hotell Örnen, vilken renovering.
Och nu bör alla vända blickarna till gamla Rörstrands fabriken. Vilket lyft lokaler och yttre miljö får i detta område. Verkar som inget sparas för att skapa framtidens arbetsplatser för hundratal kommuninnevånare.

Så nu, Kjell Hedvall och Ni andra som bestämmer, nu tycker jag Ni instiftar ett byggnadspris. Ett pris till någon som utför en bevarande åtgärd i vår så vackra stad. Det kan vara en liten åtgärd likaväl som den enorma vi ser i Rörstrands området.

Men entreprenörer med bevarande idéer och med visioner skall visas uppskattning lik väl som miljö-, sport- och kulturfolk.

Eller vad säger politiken om detta s.k. ”medborgarförslag”?

Observer

5 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ingvar Svensson
Gäst
Ingvar Svensson
29 September, 2008 02:57

Porslinsstaden kan vara lämpligt att nominera till Fastighetsägarnas pris inom Lidköping Business Award 2008 somdelas ut av Samverkansgruppen vid en tillställning den 31 januari 2009.

Observer
Gäst
Observer
29 September, 2008 04:23

Ja det låter ju bra. Men samtidigt har detta lite av “Klia-mig-på-ryggen” tendes. Om kommunen gör det känns det opartiskt!

Hästkraft
Gäst
Hästkraft
29 September, 2008 04:31

Nej, företagare skall inte blanda sig i priser. Det här är något för stadsarkitekten, kanske hennes företrädare och kanske en representant för Vänermuseet, att utse. Och några politiker förstås. Byggnadsnämndens och samhällsbyggnadsnämndens ordf.?

Flanören
Gäst
Flanören
29 September, 2008 04:33

Gärna ett pris, gärna till Porslinsstaden. Men inte för det så kallade höghuset. För det ser verkligen ut som när man byggde betonggetton på 1960-talet.

Kristina
Gäst
Kristina
10 November, 2008 01:48

Det så kallade höghuset, R-skrapan, är ett fantastiskt bygge. Det gamla gifter sig med det nya. Det är väl underbart att man bevarar det gamla.