Gå direkt till Nyheten (Cup-framgång för IBK:s Wildcats)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Cup-framgång för IBK:s Wildcats

Publicerad Wednesday, 01 October 2008, 09:25 av Redaktionen

Trots att det inte blev slutseger var det vildkatterna från Lidköping som lät tala om sig när det spelades Bästkustcupen i innebandy.

Under helgen var IBK Lidköpings F94 och spelade cup i Mölnlycke,  den 10:e upplagan av Bästkustcupen. Lidköpingstjejerna ställdes mot de fyra bästa lagen i Göteborgs distrikt, bl a Sverigeåttan Pixbo Wallenstam och Sverigesjuan Lindome.

I den första gruppspelsmatchen så chockade Lidköpingslaget arrangörsklubben Pixbo genom att vinna med hela 5-0. Vidare besegrades Lindås med 3-2. Enda gruppspelsförlusten kom mot Lindome med 1-3 och till sist så avslutade wild cats med att spela 2-2 mot Ale.

Dessa resultat tog laget hela vägen till A-final där man åter mötte Lindome. Och tyvärr så fick man ingen revansch för gruppspelsförlusten utan föll med 0-4. Två förluster som båda kom mot slutsegrarna. Men trots finalförlusten så talades det bland motståndarlagen om Wildcats framfart under helgen och laget fick mycket beröm för sin insats. Det var bland annat den enda flickklassen som Pixbo Wallenstam inte gick till A-final i. 

– Håkan Svensson –