Gå direkt till Nyheten (Det blir byggstart för evenemangshallen)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Det blir byggstart för evenemangshallen

Publicerad Wednesday, 01 October 2008, 13:29 av Björn Smitterberg

Backgårdens Bygg AB hr nu förhandlat med underleverantörer och föreningar som ska nyttja den nya bandy- och evenemangshallen och kommit fram till att bygget kan klara det absoluta takpris kommunen har satt på 217 miljoner kronor. På tisdag kommer därför kommunstyrelsen att ge klartecken för byggstart.

Det skall till något alldeles sensationellt för att välta det förslag som kommunstyrelsen tar ställning till. Kommunfullmäktige har beslutat att hallen får bygga 217 miljoner kronor. En upphandling av en huvudentreprenör gjordes i somras – Backgårdens Bygg vann denna upphandling.

Men det ovanliga med upphandlingen var att Backgårdens Bygg därefter fick ett par månader på sig att förhandla med sina underleverantörer, och med bandyklubbar, om de kostnader och kanske besparingar som kunde göras. Allt får att nå priset 217 miljoner kronor.

Nu har det alltså avrapporterats – och kommundirektör Kenth Lindström skriver till kommunstyrelsen att den nu bör besluta om byggstart.

Bandyklubbarna kommer att ta hand om vissa delar av inredningsarbetet – bl a har diskuterats serveringslokaler, omklädningsrum och föreningslokaler. Men det är inte känt i vilken omfattning det nu kommits överens om de här insatserna.

20 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Tjalle Tvärvigg
Gäst
Tjalle Tvärvigg
1 October, 2008 01:51

Garanterar Backgården att priset inte kommer att överstiga 217 miljoner? Så vi inte får en smäll på 50-mille till under byggets gång… Har ju hänt tidigare att byggkostnader skenar iväg…

Och vad menar de med att de förhandlat med bandyklubbarna??? Ska de styra hur evenemnagshallen ska byggas..

Kalle!
Gäst
Kalle!
1 October, 2008 01:58

Härligt! Ska bli kul att se hallen växa fram! Grattis Lidköping och grattis Backgårdens bygg (som gjorde ett bra jobb med bl.a. de la Gardiegymnasiet!)

Fundersam
Gäst
Fundersam
1 October, 2008 02:07

Vad märkligt att de bara pratat med bandyklubbarna när det ska vara en evenemangshall, för det kan väl aldrig vara så att evenemang = bandy och inget annat i det här fallet????

Ris Otto
Gäst
Ris Otto
1 October, 2008 02:14

Äntligen, eftersom medeltidensvärld är till salu kan vi ju flytta det till evenemangshallen oxå !!!!!!!!!!!!

Lichöpingsbo
Gäst
Lichöpingsbo
1 October, 2008 05:00

Detta kommer säkert bli superbra, sen är det ju skoj att det blir en firma som har rötterna i Lidköpingstrakten så att det genererar lite arbetstillfällen till de som bor i trakten.

Lynx
Gäst
Lynx
1 October, 2008 05:25

Vid bra väder ska bandyn fortsätta att vara ute. Bandy ÄR en ute sport. Hallen ger bandyn fördelar med bla tillgång till is på fullstor plan kanske året om.
Risken med hallen är att “elit”bandyn blir bekväm och inte vill spela ute utan låter junior och pojk/flicklag husera ute.
Vänta 5 år och se.

Stina Johansson
Gäst
Stina Johansson
1 October, 2008 08:08

Schlagerfantast

Ja, vad kul att det ska bli en evenemangshall, hoppas då att vid något tillfälle ett år få hit en delfinal i Melodifestivalen. Det kan nog bli roligt i så fall.

ej fundersam
Gäst
ej fundersam
1 October, 2008 10:05

jag undrar bara om “tjalle tjärvigg” och” fundersam” tycker att det är konstigt att man förhandlat med bandyklubbarna om hur de kan hjälpa till för att dra ner kostnader för arena bygget. Ni kanske tycker att det varit mer naturligt att fråga boule klubben eller rent av ninas vänner?? Våga satsa!!

FS
Gäst
FS
1 October, 2008 10:20

svar till Tjalle Tjärvigg. om man läser hela texten så står det att bandyklubbarna kan komma att sköta en del av inredningsarbetet i hallen. på så vis sparar kommunen in kostnaden för detta arbetet och hallen blir billigare. antar att det är de dom menar när dom skriver “förhandlat med bandyklubbar”

Torres
Gäst
Torres
1 October, 2008 11:24

Och nu ser vi fram emot en ny inomhushall för det betydligt större utbudet av klubbar och användare. Vi är många som väntar. I dagens Idrottens Hus så spelar både handbollen och Innebandyn på regelmässigt för små mått. Därför så kan aldrig landskamper eller elitseriematcher spelas i Lidköping.

Gunnar
Gäst
Gunnar
2 October, 2008 06:44

Synd att man i Lidköping inte använder den evenemangshall som redan finns. Att tro på stora evenemang är väl att ta i när man inte vet hur man använder den nuvarande evenemangshallen. Alla ni som tror på detta ställ er frågan hur många Lidköpingsbor som vart i Vara på evenemang. Fundera sedan ???

HIC
Gäst
HIC
2 October, 2008 09:22

Se fördelarna och leta inte nackdelar med att de ideella föreningarna (klubbarna) engageras i arbetet med evenemangshallen. Det man själv varit med om att bygga upp sköts oftast mer ansvarsfullt framöver.

Gunnar
Gäst
Gunnar
2 October, 2008 10:52

HIC
Jag förstår inte, är det inte Backgårdens Bygg AB som skall bygga denna evenemangshall och vad jag vet så skall väl inte föreningarna (klubbarna) som skall bygga.

Ej idrotts föreningsmedlem
Gäst
Ej idrotts föreningsmedlem
2 October, 2008 11:23

och vad får klubbarna för att dom “hjälper” till??? blir det månne förtäckta hyresbidrag i form av subentionerad hyra???
så som dom får idag eller kommer dom få marknadshyra typ som den är i sockerbruket. Fär tror inte dom gör det gratis utan att få något tillbaka

J
Gäst
J
2 October, 2008 02:29

Härligt! Längtar redan till invignigen.

Jocke
Gäst
Jocke
2 October, 2008 04:17

Och jag som trodde att “gnällbältet” låg norröver och att det hade en annan innebörd….

Grattis Lidköping! det här kommer att bli kanon!

Bonne
Gäst
Bonne
2 October, 2008 05:21

Hehe. “Gnällbältet” är väl rätt så brett.. Typ mellan Ystad och Haparanda.
Jag är ej insatt i vem som ska använda hallen, men jag hoppas att de kan enkelt täcka över isen så den ena dagen kan vara bandymatch-arena och nästa dag utställningshall.

Lidköping
Gäst
Lidköping
3 October, 2008 12:00

Sluta gnäll o se möjligheter nu istället gott folk. Jag är helt övertygad om att Backgårdens bygg kommer att göra sitt yttersta för att lyckas lika bra som med De La Gardieskolan…

Lycka till!!!!

viktor
Gäst
viktor
3 October, 2008 08:15

härligt att bygget ska sarta det har varit välldigt segt så det ska bli kul.kul också att backgårdens bygg fåt jobbet det ska bli kul att få se på både bandy och div. andra evenemang

Gungner
Gäst
Gungner
6 October, 2008 12:05

Härligt! Lidköping är att gratulera. Det blir en hall som få städer får svårt att slå. Pengarna är snart tillbaka i kommunen.
Gungner