Gå direkt till Nyheten (Talar om klimatförändringen i Lidköping)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Talar om klimatförändringen i Lidköping

Publicerad Wednesday, 01 October 2008, 13:00 av Redaktionen

– Låt bilen stå så ofta det går, dra ner på elförbrukningen och tänk efter innan du handlar något nytt!
Det är meteorologen Madeleine Westins enkla tips på vad man som privatperson kan göra för att bromsa den globala uppvärmningen. I morgon, torsdag, kommer hon till Stadsbiblioteket i Lidköping för att prata om Sveriges och Lidköpings klimat i förändring och vad det innebär för oss.

Madeleine Westins intresse för klimatförändringarna kommer ur ett allmänt intresse för väder och hur det förändras med tiden. Hon har bland annat varit programledare för en tv-serie om klimatförändringar runt våra kuster och kommer i vår ut med boken ”Sveriges klimatförändring”.

– Fortsätter vi att leva som vi gör nu eller endast reducerar våra utsläpp marginellt kommer världens medeltemperatur enligt FN:s klimatpanel ha ökat med sex grader om 50-100 år. Ändrar vi våra levnadsvanor radikalt blir temperaturstegringen däremot två grader, berättar hon.

Madeleine Westin – som är en hängiven seglare – tar klimatrapporterna på största allvar men går däremot inte runt och oroar sig för framtiden och vill heller inte skrämma upp åhörarana under sina föreläsningar.

– Jag vill nå ut med det här budskapet och berätta om de allvarliga förändringar vi står inför. Det är jätteviktigt. Men jag vill ändå ingjuta en positiv känsla hos människor och informera om att vi var och en kan göra skillnad, säger hon.

Föreläsningen arrangeras av Stadsbiblioteket och Vänermuseet.

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ris Otto
Gäst
Ris Otto
1 October, 2008 01:04

Om vi eldar lite till kan vi ha kortbyxor i sverige på vintern snart

Ann Ahl
Gäst
Ann Ahl
1 October, 2008 01:51

Otto vilket land kommer du ifrån ? Men gör som Madeleine ställ bilen, börja segla.