Gå direkt till Nyheten (Gamla rånades och bakbands i sitt hem)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Gamla rånades och bakbands i sitt hem

Publicerad Thursday, 02 October 2008, 06:39 av Redaktionen

Ett äldre par, bosatt på en gård i Trässberg strax söder om Lidköping, rånades i natt i sin bostad. Fyra maskerade män med mörka kläder tog sig in och hotade paret, samt slog även paret innan det bakbands. Poliser och polishund har hela natten sökt efter rånarna, men än utan resultat.

Rånarna hade pistol och det bundna och skrämda paret såg hur deras hem genomsöktes. Ur kassaskåpet stals troligen en mindre summa pengar, och när de försvann tog de även parets bil. Det är oklart vad som stulits därutöver.

Strax före klockan 1 fick poliserna larmet, och första åtgärden var att ta hand om det äldre paret och se till att de kom till sjukhus och fick trygghet. Nu söker polisen bl a efter bilen som rånarna tog.

8 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emma
Gäst
Emma
2 October, 2008 08:36

Fruktansvärt! I ett sånt här läge vore det inte bra om vi, allmänheten, fick reda på reg nummret på bilen som rånarna stal?

Sten Hård
Gäst
Sten Hård
2 October, 2008 09:13

Ja vart är vi på väg när sådant här sker,men med säkrare banker och värdetransporter så kommer väl sådant här bli allt vanligare tyvärr.Vad kan straffet bli 2-4 år det borde vara 20-30 år med tanke på den skräcken dessa gammlingar måste ha känt.Hela livet passerade väl revy framför deras ögon.

Tommy
Gäst
Tommy
2 October, 2008 05:22

Fängelsestraff är inte nog för folk av den här sorten!
avrä…… vore mycket bättre. Snabbt å lätt!

Ch
Gäst
Ch
2 October, 2008 10:05

Det är väl så att hittar man sådana personer så tar man väl bara o talar om för dom att så gör man inte, o sen är dom fria, Eller vad händer???

Lady.Al.Capone
Gäst
Lady.Al.Capone
3 October, 2008 08:33

Håller med Tommy.Sunda åsikter du har Tommy

Elof
Gäst
Elof
3 October, 2008 09:11

Ni som vill ha dödsstraff och liknande för de som begår brott: Hoppas ni verkligen aldrig bryter mot någon av alla de lagar vi har i Sverige för då förväntar jag mig att ni antingen självmant går till polisen och erkänner detta eller ser till att det av er förordade dödsstraffet iordningställs.

Oven
Gäst
Oven
3 October, 2008 09:58

Har de länder som praktiserar dödsstraff lägre kriminalitet?
Nej tvärtom, de har grövre och brutalare kriminalitet.
Varför upphör annars inte mord i länder med dödsstraff?
Det är ett önsketänkande att det vore så enkelt att bli av med grov kriminalitet.

J
Gäst
J
3 October, 2008 10:33

Håller med Elof och Oven, – Det är någon slags borförklaring i tron att det blir lägre kriminilatet. Att avrätta någon ger dem bara en lätt utväg från det de begått. Ett långt fängelsestraff är vad de förtjänar och vad de ska ha!