Gå direkt till Nyheten (Pengarna räcker inte till G-huset)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 17 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Pengarna räcker inte till G-huset

Publicerad Thursday, 02 October 2008, 13:50 av Redaktionen

Ombyggnaden av G-huset vid De la Gardieymnasiet blir dyrare än väntat. G-huset – Giraffen – behäver byggas om för att anpassa lokalerna till yrkesprogrammen som nu helt skall ha byggnaden efter att gymnasiesärskolan flyttat till nya lokaler.
Ombyggnaden var beräknad kosta 9 miljoner kronor, men projekteringen pekar nu på en ombyggnadskostnad på 15 miljoner kronor. Utbildningsnämnden vill att kommunstyrelsen skall skjuta till 6 miljoner kronor extra så ombyggnaden kommer till stånd. Det finns annars risk för att det blir tomma lokaler här samtidigt som skolan skall klara en toppbelastning av elever.

4 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Henrik
Gäst
Henrik
2 October, 2008 02:17

var det inte senast i våras som det svarades här i debatt att pengarna fanns för ombyggnaden och att det INTE skulle behövas mer pengar

Miguel fonze
Gäst
Miguel fonze
2 October, 2008 02:53

Vi måste satsa på de yrkesrelaterade grenarna, bara att skjuta till det som fattas.Synd bara att underlagen som ligger till beslut inte stämmer, men det kanske är av teknisk karaktär då det blir enklare att få igenom en investering på 9 än 15 mille….

I won't pay
Gäst
I won't pay
2 October, 2008 04:45

Vem står för kostnadsberäkningen? Kommunens tjänstemän eller entreprenören Backgårdens Bygg? det är en kostnadsökning med nära 70 procent…

tomas lidberg
Gäst
tomas lidberg
2 October, 2008 06:04

De 15 som vi begär är en ökning med 6.De skall räcka till två st byggen.Det första är snart klart och det är gamla mat salen.Sen fattas det 6 till Giraffen.Debatten i våras kan jag ej kommentera.Hur en kommentar kommer fram till 70 % vet jag ej då det berör två st byggen.
Tomas lidberg tfordförande