Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Utspridd kommunledning)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 17 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Utspridd kommunledning

Publicerad Friday, 03 October 2008, 07:44 av Björn Smitterberg

I tisdags kunde det gått galet, men det räckte med backup i form av de chefer som fanns kvar i Stadshuset.

Hela förmiddagen var en stor del av personalen och ledningen för förvaltningen Samhällsbyggnad ute och cyklade. De testade cykelvägarna i Lidköping.

Vad redaktör´n kan förstå kom alla tillbaka och det behöver väl därför inte påpekas att Lidan – bilden är från arkivet.

Samtidigt med cykelturen begav sig dock alla tjänstemän utom en på kommunens ledningskontor till Lökeberg på en konferens över ett par dagar. Kommunalrådet Kjell Hedvall i USA, tillsammans med Yvonne Träff, miljöstrategen, och berättar om kommunens miljösatsningar.

Näranog ensam skulle då oppositionsrådet Carin Lexmon härja i de av tomhet och stängda dörrar ekande korridorerna i kommunledningens hörna på första våningen. Men det ville inte Carin Lexmon, som i stället tog sig en semesterdag och for till Göteborg på en shoppingresa med en väninna.

– Jag är den enda som får åka på min egen bekostnad…

För resten…

…. har frågan om en viss politikers signal i mobiltelefonen väckt uppseende. En läsare hävdar att Kjell Hjalmarsson ofta byter och att det nu rör sig om en ryska nationalsången.

För övrigt…

… tycker nog många att det är ovanligt tidigt att börja ta in uppgifter om julbord i tidningen. Visst är det så, var sak bör ha sin plats. Julbord i oktober är lika underligt som mellandagsrea på juldagen och annandagen.

Men det är en kamp om att få annonsörerna, och de planerar tidigt så därför måste Lidköpingsnytt vara med i den här svängen. Så därför finns risk att det kommer reaktioner bland läsarna.

För resten …

… blir en del företagare förvånade över att det kostar pengar att annonsera i Lidköpingsnytt. De tror att allt på nätet är gratis. Nja, om de tänker efter förstår de nog att det inte är gratis. Lidköpingsnytt kostar över en halv miljon kronor om året att producera. Trots att redaktören är en osedvanligt snål och gnetig typ.

Veckans vits …

… är inte så dålig. Det kan redaktören påstå eftersom den stulits från Kjell Albin Abrahamsson, som besökte Lidköping i tisdags.

– Polskan är ett mycket svårt språk, sa Kjell Albin Abrahamsson som själv är ett språkgeni. Så svårt att många väljer att skriva på engelska i stället.

Så berättade journalisten Abrahamsson om polacken som kom till Sverige och en dag gick till optiker.

– Läs det som står på understa raden, sa optikern och pekade på en rad med ZXWZKZY.

Polacken var tyst en stund, men så sa han:

– Honom känner jag ju!

God helg