Gå direkt till Nyheten (Debatt: Därför vill Mp att Stadsbiblioteket flyttas)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 17 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Därför vill Mp att Stadsbiblioteket flyttas

Publicerad Saturday, 04 October 2008, 09:03 av Redaktionen

– Vi kan skapa ett kunskaps- och informationscentrum i Sockerbruket med hundratusentals besökare, skriver miljöpartisten Göran Larsson som klarlägger sin position i debatten.Biblioteksfrågan debatteras på staden och det finns en organisation (nytt parti månne?): Lidköpings framtid som på alla sätt vill kämpa för att Biblioteket ska vara där det är i dag!

För Miljöpartiet som varit mycket tydliga med vår inriktning sedan ett år tillbaka, nämligen att Sockerbruket är det bästa alternativet om vi ska kunna utveckla biblioteket till ett kunskaps- och informationscentrum som står sig starkt in framtiden!

Organisationen Lidköpings framtid överdriver på alla sätt platsens betydelse och glömmer det viktigaste nämligen att se till själva funktionen i sig själv!

Vi ska självklart ha biblioteket i centrum och det finna ingen som kan tvivla på att Sockerbruket ligger centralt och har det över 150.000 besök per år så skapas ett naturligt mötescentrum av människorna själva!

Att Resecentrum ligger där gör, ja faktiskt platsen klimatvänlig vänlig då många kommer att kunna ta sig till biblioteket med kollektivtrafiken så det är helt fel att påstå att en eventuell flytt skulle öka bilismen!

Jag hoppas att det blir en flytt av biblioteket och fullmäktige har med överväldigande majoritet sagt ja till detta om det sedan är möjligt innan hyrestiden går ut 2012 får vi väl se!

Göran Larsson (Mp)