Gå direkt till Nyheten (Debatt: Vem sparkar ner våra skyltar?)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Vem sparkar ner våra skyltar?

Publicerad Monday, 06 October 2008, 09:01 av Redaktionen

– Jag upplever det som att någon sparkar på våra barn när varningsskyltarna får lekande barn förstörs, skriver Markus Hjortenhed i Källby i en insändare.

Vem sparkar ner våra barn?

Som boende på Sofiestrandsvägen i Källby har jag en längre tid upplevt oro och förfasats över den mycket höga hastigheten på Vänervägen på sträckan förbi Dafgård ner mot Nordskog. Jag har två egna små barn och det bor ytterliggare sex barn under 5 år samt tre äldre barn på gatan. Jag känner en stor oro för mina barn och den höga hastigheten som ofta råder förbi Sofiestrand och satte därför i fredagskväll upp två stycken skyltar ”Kör sakta – Lekande barn!” för att uppmana förbipasserande att visa hänsyn och köra försiktigt.

Tyvärr uppskattades inte detta budskap och redan första natten sparkades första skylten ner och under andra natten sparkades den andra skylten ner.

Jag upplever det som om någon har sparkat ner mina barn? Är det ett så upprörande budskap om att köra sakta för att visa hänsyn mot våra barn?

Vart är mänskligheten på väg?

Markus Hjortenhed

5 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bonne
Gäst
Bonne
6 October, 2008 09:07

Det är väl några uttråkade ungar som sparkat ner dem… Sätt upp dem igen och ta det inte så hårt.

Lady.Al.Capone
Gäst
Lady.Al.Capone
7 October, 2008 09:11

Lär era barn att gatan ej är någon lekplats, så behövs inga skyltar. Dessutom så ska man väll ha tillstånd då man sätter upp skyltar.Finns det ett sådant tillstånd? Men håller med om att det är säkert ungdommar som sparkat ner skyltarna.

Nisse Hult
Gäst
Nisse Hult
7 October, 2008 10:09

Gatan behöver väl inte användas som lekplats för att det ska vara farligt för barn? Man ska väl ta sig över någon gång? Hämta en boll som kommit fel? Nä fram för mer farthinder så att bilisterna lär sig att hålla farten.

danne
Gäst
danne
7 October, 2008 04:20

Håller med Capone. Gatan är ju till för att köra bil på.. Sen krävs det som ovan nåmnts tillstånd för att få sätta upp skyltar. Farthinder får bara bilister att öka farten mellan dessa. Kanske bättre med staket och grindar….

Magnus H
Gäst
Magnus H
13 November, 2008 07:49

Om alla bilister kör med omdöme så behövs inga skyltar men nu gör ju inte alla det. Vad har saken med tillstånd av skylt att göra, de ska inte sparkas sönder ändå. Håller med att gatan inte är någon lekplatts men heller ingen målraka.