Gå direkt till Nyheten (Skara kan bli årets kulturkommun)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Skara kan bli årets kulturkommun

Publicerad Monday, 06 October 2008, 14:11 av Redaktionen

Fackförbundet SKTF delar för 20:e året ut pris till Årets kulturkommun. Sju kommuner är nominerade. Priset kommer att delas ut till någon av följande kommuner:  Bollnäs, Karlskoga, Karlstad, Skara, Säter, Uppsala eller Örnsköldsvik.

En jury, bestående av ledamöter som representerar olika delar av kulturområdet, väljer ut den vinnande kommunen. Vinnande kommun presenteras på kvällen den 2 december på Världskulturmuséet i Göteborg . Det sker i samband med SKTFs kulturmanifestation som äger rum den 2-3 december. Priset är två – dels ett konstverk av en svensk konstnär, dels ett vandringspris.