Gå direkt till Nyheten (15-åring i Götene hade paintball-vapen i skolan)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 17 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

15-åring i Götene hade paintball-vapen i skolan

Publicerad Tuesday, 07 October 2008, 12:11 av Redaktionen

Den 15-åring som uppges ha hotat kamrater med att “han skulle skjuta alla på skolan han inte gillar” har omhändertagits av polisen. Han har självmant överlämnat ett vapen – ett vapen som används vid paintball-skjutningar med färgpatroner. Ingen har dock skjutits eller kommit till skada.
Det var alldeles före klockan 11 som polisen fick larm om att 15-åringen uttalat hot, visat att han haft ett vapen och enligt vittnen sagt att han skulle skjuta alla han inte gillar.

Poliser kom till platsen med flera patruller och fick snabbt kontakt med 15-åringen. Allt var då lugnt och ingen person kom till skada. 15-åringen överlämnade självmant det vapen för paintball-skjutning han hade i sitt elevskåp. 15-åringen pratar nu med polisen för att ge sin version av händelsen som utspelade sig på Fornängsskolan i Götene.