Gå direkt till Nyheten (Alkolås i skolbussarna – nytt krav)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Alkolås i skolbussarna – nytt krav

Publicerad Tuesday, 07 October 2008, 18:11 av Björn Smitterberg

Lidköpings kommun kommer att skärpa kraven ytterligare när en ny upphandling av skolskjutsar görs. Dessutom kommer ju förutsättningarna att ändras så att färre bussar behövs, men de som används får köras mer i stället.

I dag diskuterades mer tekniska delar av upphandlingen. Bl a kommer miljökraven att skärpas när det gäller bränsle och när det  gäller vård av bussarna.

Sedan tidigare finns krav att alla barn ska ha säkerhetsbälten. Nu kompletteras det med att bussarna som används i skolskjutsningen skall ha alkolås.

3 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Förälder
Gäst
Förälder
7 October, 2008 10:15

Har man från kommunens sida funderat på om bank krisen i världen kommer att påverka företagens möjligheter att investera i nyare fordon för skolskjutsarna. Hade man inte istället kunnat förlänga de befintliga avtalen tills finanskrisen lagt sig?

Hemma fru
Gäst
Hemma fru
9 October, 2008 04:06

Har sett hur många av skolskjutsarna kör aldeles för fort. ibland så fort att de kör i diket. borde inte kommunen ha krav på att färdkorten som sitter i bussarna kontrolleras mot gällande hastighets gränser. ” den som har druckit vågar nog inte köra förfort” hastigheten dödar!

Undrar
Gäst
Undrar
9 October, 2008 10:09

Köra fort ja!? Funderar ibland när man ser bilar passera skolbussar så funderar man på VAD EN SÅDAN BILIST TÄNKER PÅ!!
Helt otroligt!
Och det med alkolås är bra.