Gå direkt till Nyheten (Trafiken ska bromsas på Kartegårdsvägen)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Trafiken ska bromsas på Kartegårdsvägen

Publicerad Tuesday, 07 October 2008, 18:26 av Redaktionen

Somliga trafikanter kör alldeles för fort på Kartegårdsvägen mellan Råda-rondellen och Dalängsskolan. Nu skall idéer snabbt utformas för hur farten ska kunna dämpas på gatan. Det beslutade Samhällsbyggnadsnämnden i dag.

9 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Rondellhunden
Gäst
Rondellhunden
7 October, 2008 09:39

Gör som på Nonnens väg, övergångsställe, avsmalnande gata och en massa annan skit. har fortfarande inte sett en (1) person som använder övergångsstället , däremot en massa tillbud med både bilar och cyklister PÅ GRUND AV idiotbygget.

Kjell
Gäst
Kjell
8 October, 2008 03:05

Ett bra sätt att få ner hastigheten är ju att, som på torget, bygga en parkeringsplats!!

Claes
Gäst
Claes
8 October, 2008 09:05

Hur kan det vara problem på den sträckan, det finns ju inga utfarter, korsningar eller trottoarer, bara korsningen vid tornväktargatan. Se till att folk tar det lugnt där GC banorna korsar istället, speciellt utanför Netto. Det är väldigt många som kommer med hög fart från Råda hållet.

Tobias Eriksson
Gäst
Tobias Eriksson
9 October, 2008 09:12

Bor själv intill vägen. Det värsta är nog att trafiken ökat radikal nu när råda mosse byggds upp sedan är det inte många håller hastigheten där heller, den är ju lika bred o fin som en flygraka. Inte konstigt folk gasar.

EB
Gäst
EB
9 October, 2008 05:24

Det glädjer mig att kommunen fått upp ögonen för problematiken och den allt mer ökade trafiken på kartegårdsvägen. Bor själv intill vägen och trafiken har verkligen ökat senaste åren, När man är ute och fikar i trädgården hör man periodvis inte vad personen på andra sidan bordet säger av trafiken.

Spectatio
Gäst
Spectatio
9 October, 2008 06:34

Tala om märklig prioritering!? Studera trafiken kring ex.vis Idrotten Hus, Broholmsskolan där mängder av folk korsar gatorna….eller rentav Margretelundsgatan…där man t.o.m HÖJDE hastigheten(60km i tättbebyggt område med stadstrafik)!!
Bor ngn i Samh.byggn.nämnden i krokarna kanske??

Mr Who
Gäst
Mr Who
9 October, 2008 09:01

Funkade alldeles utmärkt med 70 som det var tidigare. Återinför det ist. Btw visste ni inte att det gick en gata där när ni köpte huset lr. Sluta å gnäll

Grodan
Gäst
Grodan
9 October, 2008 10:46

Sätt upp en fartkamera vet ja.Har själv bott utmed kartegårdsvägen och flertal kör över 100 km/tim sent på kvällarna

Oven
Gäst
Oven
10 October, 2008 12:36

En kamera kanske skulle vara på sin plats?