Gå direkt till Nyheten (Avtal: Sveriges Television visar bandy)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 03 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Avtal: Sveriges Television visar bandy

Publicerad Thursday, 09 October 2008, 13:24 av Redaktionen

Fler slutspelsmatcher i rutan – och många av dem i SVT:s huvudkanaler SVT1 och SVT2. Det är nyheterna i ett nyskrivet avtal mellan Svenska Bandyförbundet, Föreningen Svensk Elitbandy och SVT.

– I och med detta tar vi bandybevakningen till en helt ny nivå, säger Albert Svanberg, sportchef på SVT. Vi ökar trycket under slutspelet med en lång rad helgmatcher i huvudkanalerna (SVT1/SVT2) vilket vi aldrig gjort tidigare. Bandyn blir därmed ytterligare en del i vår stora vintersport-satsning på helgerna i SVT.

– Att vi i vinter kommer att synas mer i SVT1 och SVT2 är väldigt positivt. Vi ökade tittandet med nära 40 procent förra året, en smått otrolig siffra. Nu har vi förutsättningar att fortsätta i samma ökningstakt, säger Bandyförbundets ordförande Håkan Ramsin.

Vinterns bandysändningar kommer att starta med det klassiska annandagsderbyt mellan Bollnäs och Edsbyn i någon av SVT:s huvudkanaler och därefter följer ytterligare sändningar från elitserien under januari och februari i SVT24. Elitseriens sista omgång den 22 februari kommer också att sändas i någon av SVT:s huvudkanaler och slutspelet kommer att hårdbevakas i huvudkanalerna samt SVT24. SM-finalerna, både damernas och herrarnas, direktsänds i SVT lördagen den 21 mars 2009. Totalt omfattar avtalet upp till 18 matcher.

12 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Måste bara säga att.....
Gäst
Måste bara säga att.....
9 October, 2008 01:46

det är en rasande tur att vi bygger en hall när tv vill visa matcher. Vi struntar i ekonomiska kriser och allt värdsligt! Nu kommer vi på TV!!!!!

Henrik
Gäst
Henrik
9 October, 2008 02:44

förutsättningen för att komma i TV är väl att komma till slutspelet (vilket Villa har haft svårt med senaste tiden) för det är väl dom matcherna som ska visas

GS
Gäst
GS
9 October, 2008 03:11

Osakligt tyckande som vanligt av dem som inte tycker ombandy. Om ni bemödat er med att läsa artikeln hade ni sett att det är Elitserien som satsningen handlar om och den har Villa inte missat på många år.
Vad har tv-sändningar med hallen att göra, förklara det för mig!

GS
Gäst
GS
9 October, 2008 03:33

..för övrigt är det roligt med mer bandy, både på TV samt ute och inomhus!

Gunnar
Gäst
Gunnar
9 October, 2008 03:41

Bravo nu kan folk sitta hemma med sina storbild TV och titta på Bandy. Då kan ser repriserna om man missat något.

Elof
Gäst
Elof
9 October, 2008 05:28

Perfekt med sändningar på tv. Fast hallen är ju inte klar än på ett år väl? Och är ju skönt att man slipper ta sig till hallen och se på matcherna utan kan sitta hemma och titta. Fast kanske blir lite tråkigt med en stor tom hall att spela matcherna i eller?

Ulf
Gäst
Ulf
9 October, 2008 06:35

GS: Nej det är det inte!! Att glo på bandy är ungefär lika kul som att glo på färg som torkar…..
Inse gärna att även vi som inte gillar din favoritsport har rätt att ha åsikter! Tacka vet jag Formel1, när bygger vi en bana för det? :)

Formel 1 har......
Gäst
Formel 1 har......
9 October, 2008 08:45

vi inte sådan bana på motorstadion? Den stadion har ju allt sägs det ju!

Henrik
Gäst
Henrik
9 October, 2008 11:11

Kul om fler får se bandy även om det inte gör sig nåt vidare bra på tv. Hoppas dom inte bara visar byn och vsks hemmamatcher.

Skön nivå ni håller på inläggen här. Får mig att känna mig lite mogen för en gångs skull.

Oven
Gäst
Oven
10 October, 2008 12:35

Säga vad man vill om kommentarerna ovan men bandyn verkar engagera iaf.

Mavve
Gäst
Mavve
10 October, 2008 07:29

Oavsett om man har en åsikt eller inte i frågan så är fakta fakta, SVT satsar på bandyn lika väl som viasat satsar på nya kanaler. Så vad är problemen…sitt hemma och titta ni som vill de och gå till hallen ni som vill de.

Tjejen
Gäst
Tjejen
10 October, 2008 11:24

Hoppas att det blir mer blandat då….inte bara edsbyn o västerås som det varit tidigare………Kannon att dom nu ska börja bygga hallen samt ett JÄTTE ++++ att dom bytt lamporna vid planen nu..