Gå direkt till Nyheten (Holger Gustafsson (kd) motionerar om pensionärers ekonomi)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 04 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Holger Gustafsson (kd) motionerar om pensionärers ekonomi

Publicerad Thursday, 09 October 2008, 15:02 av Redaktionen

-Svenska pensionärer har som åldersgrupp gjort det största bidraget till vår nuvarande ekonomiska standard och välfärdssituation. Därför är det regeringens uppgift att noga bevaka att pensionärskollektivet får del av den standardökning som kommer övriga medborgare till del, säger Holger Gustafsson, med anledning av att han lämnat in en motion till riksdagen.
I motionen framhålls att att målsättningen för svenska pensionärers ekonomiska situation bör vara, att i likhet med löntagarna, få del av den allmänna standardförbättringen i Sverige.

–  Särskilt bör tilläggspensionerna, garantipensionerna, bostadstillägget och efterlevandeskyddet bevakas. Beskattningen av inkomster/pensioner bör vara enkel, logisk och rättvis mellan olika grupper. Pensionärerna behöver fler talespersoner i riksdagen, och jag kommer att bevaka dessa frågor efter bästa förmåga.

4 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Oven
Gäst
Oven
9 October, 2008 11:41

Har Holger helt plötsligt frånträtt den s.k. arbetslinjen nu då? Den som var “så bra” för endast ett par månader sedan.
Är detta en reträtt?

Bofo
Gäst
Bofo
11 October, 2008 11:40

Jaha. Hur var det nu med KD:s löfte inför förra valet ? Sänkt bensinskatt och pengar till tandvård. Resultat: Höjd bensinskatt, höjd skatt för pensionärerna men hela 150 kronor per år till tandvård plus viss ersättning för kostnader över 3000 kr. Bra jobbat KD !!!!!!!!!

Pensionär
Gäst
Pensionär
11 October, 2008 02:32

Det är bra att du skriver att även pensionärerna måste få del av den allmänna stadardförbättringen. Tyvärr har det ju hittills gått tvärtemot. Alliansen har en hårdfjällad finansminister som verkar göra som han vill. Fick förslag på tax.värde. Skatten på 4.412 kr blir nu en avgift på 5.970 kr. Usch!

Ulf
Gäst
Ulf
11 October, 2008 03:58

Allt sånt här känns bara som tomma ord nu för tiden. Det var *längesedan* man faktiskt kunde lita på en politiker. Nu känns det som man tycker det man dels förväntas tycka och dels det som kan locka flest väljare för stunden. Själv litar jag 0% på deras löften oavsett parti…