Gå direkt till Nyheten (Debatt: Vore bra om vi var överens på riksplanet!)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Vore bra om vi var överens på riksplanet!

Publicerad Saturday, 11 October 2008, 17:58 av Redaktionen

– Det vore bra om socialdemokrater, miljöpartister och vänsterpartister kom överens lika bra på riksplanet som i Lidköpi9ng, skriver miljöpartisten Göran Larsson i en debattartikel.

Jag vill som gruppledare för Miljöpartiet i Lidköping vara mycketg tydlig med att jag tycker vårt rödgröna sammarbete fungerra väl och det innebär som alla vet majoriteten i kommunen: S, V och Mp .

Det är ju så att vi alla påverkas av det som händer runt omkring oss ! Vi har den rådande finanskrisen som inte bara påverkar oss som enskilda utan även kommunens totala förmåga att göra satsningar och som det ser ut så gäller det att hushålla framöver!

Det händer också saker på det rikspolitiska planet gällande samverkansplaner mellan S och Mp, samt att
det handlat om förhållandet med V!

Jag tycker att det vore förträffligt om alla tre i oppositionen på riks kom överrens såsom i Lidköping!
Jag tycker det är viktigt att formulera en långsiktig rödgrön politik på alla nivåer i samhället och alla partier som vill detta är förstås välkomna!

Vi har en klimatpolitisk utmaning där det gäller att satsa på en politik som bygger på att förändra samhällets beroende av den fossila energin till att på sikt vara helt oberoende av denna! Som jag ser det så finns den
politiska viljan att åstakomma detta på den rödgröna sidan och inte på Allianssidan. Vad jag förstår så finns det inga tecken i skyn att Alliansen spricker på riksplanet eller här lokalt i Lidköping.

Detta faktum och att det nu verkligen krävs aktiva klimatpolitiska åtgärder gör att jag tycker att Mp tillsammans med  S och V på riks och här lokalt ska formulera morgondagens nödvändiga rödgröna politik som krävs för att vi ska kunna utveckla morgondagens hållbara välfärdssamhälle!

Jag tror Göran Persson kallade det – Det gröna folkhemmet !

Göran Larsson (Mp)

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Oven
Gäst
Oven
11 October, 2008 11:41

Synd att inte Göran Persson kallade sig socialist också. det gjorde i.a.f. Palme, med eftertryck på sin tid.
Enade vi stå, söndrade vi falla!

Tomas
Gäst
Tomas
12 October, 2008 12:07

Citerar ett gamalt utalande från vår eminente utrikesminister
en Röd grön Röra