Gå direkt till Nyheten (Arbetslösheten ökade i Lidköping)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 November 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Arbetslösheten ökade i Lidköping

Publicerad Monday, 13 October 2008, 10:49 av Björn Smitterberg

Arbetslösheten i Lidköping har på en vecka ökat med 26 personer till 429. Fortfarande är det en låg siffra – för ett år sedan var det nästan exakt lika många arbetslösa motsvarande vecka.

Samtidigt har antalet nyanmälda lediga jobb i Lidköping minskat kraftigt. Förra veckan kom det in 21 lediga jobb – vilket är 18 färre än motsvarande vecka förra året.

49 personer fick arbete genom Arbetsförmedlingen i Lidköping förra veckan. Det finns 1.749 inskrivna sökande, och det är något fler än för en vecka sedan.

9 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lady.Al.Capone
Gäst
Lady.Al.Capone
13 October, 2008 11:45

Ja med den politik som bedrivs i Sverige idag så kommer säkert arbetslöshet och brott öka.Kan inte förså vad det var för människor som röstade fram denna politik.Hoppas de skämms idag!

Observerande
Gäst
Observerande
13 October, 2008 02:59

Tur att man har någon att skylla på i alla fall, tänk om vänsterblocket regerat och detta skett, vem skulle man skylla på då??
Fast i ett socialistiskt styrt samhälle regerar rättvisa och alla är nöjda, då kan ju inte detta hända……så jag förstår heller inte hur högern kom till makten, väck mig!

C J
Gäst
C J
13 October, 2008 03:39

Kära Lady.Al. Capone. Var har Du varit de senaste åren Vi har gått från ett folk av bidragsberonde, sosseförslavade stackare till att ha fler människor i riktiga arbeten. Alltså inte kosmetiska tidsfördriv för att försöka dölja arbetslöshetssiffrorna som tidigare regering. VAKNA o se verkligheten

arbetslös
Gäst
arbetslös
13 October, 2008 06:43

Tack C J att du väckt mig. vore kul att höra om du kallar alla på Volvo i Gbg för bidragstagare. Tror du att dom har bett om att få sluta. Hoppas att du själv får gå ut i arbetslöshet och känna att pengarna inte räcker. För jag och dom i Gbg har betalat lika mycket till den sk: moderata välfärden.

Oven
Gäst
Oven
13 October, 2008 07:45

Moderat solidaritet är tydligen att den som blir sjuk eller arbetslös är solidarisk med sig själv. Därför får de betala högre skatt trots mycket lägre inkomst (a-kassa). Det är verkligheten CJ!

Ulf
Gäst
Ulf
13 October, 2008 08:36

arbetslös: Knappast dom som får lön, men dom som av arbetslöshet eller sjukdom uppbär bidrag, blir just…. bidragstagare. Och jag antar att det är Moderaternas fel att bidragsfusket blivit så vitt utbrett som det är, eller? Det här är inget nytt problem, även om en del vill få det att verka så…

Ulf
Gäst
Ulf
13 October, 2008 08:40

Vill samtidigt visa en skillnad: Som säsongsanställd i stan, så var det för bara några år sedan inga problem att få a-kassa hela vintern utan varken frågor eller krav att söka nytt jobb. Så är det INTE i dag. Idag kräver man aktivitet hos den sökande. Är det också fel av nuvarande regeringen?

Oven
Gäst
Oven
14 October, 2008 05:36

Nej Ulf, det är så problem skall lösas. Man ändrar det system som inte fungerar. Men att sänka ersättningen (och samtidigt ha en högre skatt) i en FÖRSÄKRING istället för att åtgärda problemen, det är vad “Nya” M gör.

Allmänt
Gäst
Allmänt
14 October, 2008 08:28

Konstigt att inte alla har jobb nu när sjuka och arbetslösa avstår tusentals kr per år och person att leva på…Tänk att regeringen tror att sänkta ersättningsnivåer skapar fler jobb!