Gå direkt till Nyheten (Debatt: 5 i 12 säger Hedvall!!)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: 5 i 12 säger Hedvall!!

Publicerad Tuesday, 14 October 2008, 15:05 av Redaktionen

Signaturen Observer är en återkommande gäst på Lidköpingsnytts debattsida och tar nu upp ett uttalandeav kommunalrådet Kjell Hedvall om att beslutet om evenemangshallen kom i absolut sista stund med tanke på finanskrisen.

5 i 12 säger Hedvall!!

Så kommer det då ett erkännande om att det var i sista stund man tog det gigantiska beslutet om evenemangshallen.

Hedvall säger vidare, på sin blogg, att nu gäller det att övervintra. Men i princip i samma mening säger herr kommunalrådet att 14 miljoner som ett påslag på driftsbudgeten står och faller inte kommunen med.

Detta uttalande måste kännas som ett lag i ansiktet på t ex Mario Melani och hans skolverksamhet eller Lena Blomgren och vård- och omsorgsförvaltningen. Det känns en aning som man bara vill driva igenom förslag och sedan är man beredd göra uppoffringarna i efterhand. Detta gör att de farhågor hallen för med sig för de ekonomiskt tunga nämnderna känns som besannade.

Man blir mycket nyfiken på vad de uppräknade ordförandena tycker, eller varför inte, vad tycker andra ordföranden om kommunalrådets uttalande? Och vad säger oppositionen om denna, kommunalrådets, syn på ekonomisk utveckling i kommunen.

Är det att ta ansvar att göra sådana uttalande som kommunalrådet gör på sin blogg?

Observer

17 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
kjell hedvall..
Gäst
kjell hedvall..
14 October, 2008 04:08

Observer verkar ha svårt med att att ha ett ärligt kommunalråd.
Spekulationer om slag i ansikte är ju hellöjliga., Med övervintra så menas att vi inte kan fortsätta med hundramiljonersinvesteringar..Det finns väl ingen mer än observer som tror att planer på ett hallbygge hade satts igång idag.

Observer
Gäst
Observer
14 October, 2008 04:25

Jag menar, bästa herr kommunalråd, att redan då ni tog beslutet för någon vecka sedan fanns tecken på ekonomikrisen. Men det var så förtvivlat bråttom! Kanske man kan över leva en driftsökning på 14 milj. Men i dessa tider är frågan om man sattsat på rätt objekt!?

Henrik "Nisse" Hulth
Gäst
Henrik "Nisse" Hulth
14 October, 2008 04:25

Vem faen är Nisse Hult?!
Läste komentarerna om Bosse Träffs kamp mot myndigheterna när det gäller lusthuset vid Ullersund.
Vill på ddetta sättet tala om för min backkolega i Gubbhockeyn att varken jag eller min son står bakom komentarerna i insändaren från Nisse Hult och Nisse Hult Jr.

kjell hedvall
Gäst
kjell hedvall
14 October, 2008 05:38

Men snälla Observer.Processen med en hall har pågått i flera år. Upphandlingen och avtal med leverantörer var klara sedan tidigare,.Att avbryta hade kostat många miljoner. Vi tog ett igång sättnings tillstånd nu. Hallen skall stå i minst 100 år. Kommer att överleva alla och många ekonomiska kriser

I won't pay
Gäst
I won't pay
14 October, 2008 05:40

Ärliga politiker är nog bra. Men jag önskar mig även modiga politiker som hade vågat ställa sig på bromsen och skjutit upp beslutet om bandyhallen den 7 oktober (när finanskrisen redan var i full gång). Nu känns Hedvalls resonemang skrämmande kortsiktigt.

I won't pay
Gäst
I won't pay
14 October, 2008 05:45

Processen har väl inte pågått i flera år? Önskemål och löften från partier är en sak, processen en annan. Vad jag minns startade den förra hösten, alltså för ett år sedan. Det var i alla fall då den presenterades för skattebetalarna.

initierad lidköpingsbo
Gäst
initierad lidköpingsbo
14 October, 2008 06:49

Det fanns tid att bromsa men kuraget fanns inte. I nödläget måste man agera. Nu är driftkostn.beräkningen 14 milj. Det ökar. Det är heller inte lika självklart längre att annuitetslån kan lösas in i förtid och de som tidigare kallades okunniga av kommunalrådet kanske får omvärderas.

Elof
Gäst
Elof
14 October, 2008 09:59

Att påstå att hallen kommer stå i 100 år är bara löjligt. Visst, den kanske kommer stå kvar som ett tomt monument över hur korkade beslut man tog i början på 2000-talet men inte fan kommer det spelas någon bandy eller hållas evenemang i den ivf.

Oven
Gäst
Oven
14 October, 2008 10:41

Varför går ni inte upp till fullmäktige och ställer frågorna i rätt forum? Det finns en bred politisk majoritet för beslutet.

Goggo
Gäst
Goggo
15 October, 2008 07:44

Förstår inte varför alla måste klaga på allting var galda istället för att det äntligen händer något i vår kommun som jag trodde hadde gått i ide

Observer
Gäst
Observer
15 October, 2008 07:45

Ja du, Oven! Att inte Lidköpings fullmäktige styr över världsekonomin. Så rik som kommunen är och så framsynta som politikerna är! Om man nu inte tycker som fullmäktige gnäller man. Titta på TV, se hur andra har det. Finns platser utanför Lidköping där man ser längre än till en evenemangshall!

initierad lidköpingsbo
Gäst
initierad lidköpingsbo
15 October, 2008 10:46

Det är inte gnäll men andra värderingar. 1 Satsa inte så mkt på en sport. 2 Tänk på att vi skall klara lagstadg. verksamhet. 3 Detta blir en “titta på arena” istället för en “utöva sport och friskvård själv-arena. Beslutet är taget men vill bara framhålla att det inte rör sig om gnäll- utan åsikter.

Ante
Gäst
Ante
15 October, 2008 11:43

Bra sagt Goggo. Jag förstår inte varför alla ska vara så gnälliga!!!

Ulf
Gäst
Ulf
15 October, 2008 02:31

Men….. det intressanta är att nu gnäller Goggo och Ante om att andra gnäller? Vem är inte gnällig här nu? ;)
I övrigt håller jag med Observer!

Observer
Gäst
Observer
15 October, 2008 02:49

Tack, Ulf! Du har förstått vad jag menar! Att bli kallad gnällig för man känner att saker ibland blir fel och att man vill tala om vad man tycker är ju inget bra! Man måste få säga saker! Om man inte säger rätt saker vem avgör vad som är rätt? Hedvall, Oven eller andra? Det kallas debatt!!

Torres
Gäst
Torres
15 October, 2008 03:15

Det är inte gnäll men andra värderingar. 1 Satsa inte så mkt på en sport. 2 Tänk på att vi skall klara lagstadg. verksamhet. 3 Detta blir en “titta på arena” istället för en “utöva sport och friskvård själv-arena. Beslutet är taget men vill bara framhålla att det inte rör sig om gnäll- utan åsikter.

kjell hedvall
Gäst
kjell hedvall
15 October, 2008 04:16

Till Elof…En synnerligen genomtänkt åsikt att hallen kommer att stå som ett tomt monument…….
I framtiden kommer vi ej att ha varken fotboll eller några sporter överhuvudtaget enligt sign Elof..